Υπάρχουν σίγουρα διάφοροι λόγοι που ένα ζευγάρι βάζει τέλος στη σχέση του. Λίγο-πολύ είναι γνωστοί και η πλειοψηφία τους έχει συναντήσει έστω και μια φορά σε χωρισμό. Σε κάτι τέτοια ζητήματα, όμως, είναι καλύτερα να παίρνουν το μικρόφωνο οι ειδικοί.

Η Ειρήνη Χειρδάρη, sex coach και sex therapist, είπε πως τρεις είναι οι αιτίες για να έρθει η ρήξη, τις οποίες και ανέλυσε όπως θα δείτε παρακάτω.

Ρουτίνα

Η ρουτίνα σε μία σχέση είναι το καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Βασικά, είναι η αρχή του τέλους. Ναι μεν, σε μια σχέση η ασφάλεια είναι σημαντική, κάνοντας πράγματα πολύ συγκεκριμένα και έχοντας μια ρουτίνα σε αυτά. Είναι η κυρίαρχη συναισθηματική ανάγκη στους ανθρώπους. Όμως υπάρχει και μια δεύτερη συναισθηματική ανάγκη, αυτή της ανασφάλειας, της περιπέτειας, της διασκέδασης, το καινούριο. Εκεί βρίσκεται και η ερωτική επιθυμία, στην ανασφάλεια. Γι’αυτό και η ρουτίνα πρέπει να σπάει.

Καυγάδες

Οι καυγάδες είναι αδύνατο να αποφευχθούν σε μια σχέση. Και είναι σημαντικό να συμβαίνουν γιατί δείχνουν ότι το ζευγάρι κάτι προσπαθεί να λύσει. Είναι πιο υγιές ένα ζευγάρι να μαλώνει από ένα ζευγάρι που έχει περάσει στην απάθεια και έχει παγώσει ο ένας με τον άλλον. Το θέμα είναι πως θα μάθουμε να επικοινωνούμε το πρόβλημά μας προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις χωρίς να καβγαδίζουμε.

Κακό ή καθόλου σεξ

Το σεξ επηρεάζεται μάλιστα πολύ από τους δύο προηγούμενους λόγους. Που σημαίνει ότι αν ένα ζευγάρι δουλέψει τη Ρουτίνα και τους Καβγάδες, ελπίζουμε ότι το σεξ θα επανέλθει. Και υπάρχουν άπειροι τρόποι για να επανέλθει η επιθυμία και να ανανεωθεί ερωτικά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Τα 7 sex toys που θα κάνουν την σεξουαλική σας ζωή πιο kinky

 

Γιατί η Rihanna επαναστατεί ενάντια στα ρούχα εγκυμοσύνης;