O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι δύο πρόσωπα love to hate, πλέον. Βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του Τύπου, γεγονός που πυροδοτεί και η συμπεριφορά τους. Οι πρώην royals αναζητούν συνεχώς τη δημοσιότητα, ακόμα κι αν «βροντοφωνάζουν» πως δεν την θέλουν πραγματικά. Άλλωστε, στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, κατέκριναν την συμπεριφορά των παπαράτσι.

Τώρα, ένα νέο δημοσίευμα από την Daily Mail αποκαλύπτει πως ο Χάρι και Μέγκαν επιδίωξαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ με το Air Force One μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από τον Τζο Μπάιντεν.

Το επιτελείο του ζευγαριού μάλιστα, φέρεται να επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο, ρωτώντας εάν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να τους ρίχνουν αυτοκρατορικό άκυρο. Πηγές με γνώση του ζητήματος ανέφεραν ότι δεν έγινε καμία συζήτηση, καθώς ήταν κατανοητό ότι το αίτημα τους δεν θα γινόταν δεκτό.

«Θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση. Θα επιβάρυνε τις σχέσεις με το παλάτι και τον νέο βασιλιά», δήλωσε η πηγή στην Daily Mail.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μπάιντεν μπορούν να καλέσουν όποιον θέλουν να ταξιδέψει με το Air Force One, ωστόσο εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα πλήρωνε για να είναι ο δούκας και η δούκισσα επιβάτες στο αεροπλάνο.

Η αμερικανική κυβέρνηση πληρώνει τα επίσημα ταξίδια, όπως το ταξίδι των Μπάιντεν στο Λονδίνο, αλλά ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πάντως είναι ξεκάθαρο πως ο Χάρι και η Μέγκαν θέλουν επαφές με τον Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, έστειλαν και δώρο στην Τζιλ Μπάιντεν για να την ευχαριστήσουν για την χειρονομία υποστήριξης προς την Μέγκαν, μετά  τηλεοπτική της συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, είχαν αποδοκιμάσει την στάση του παλατιού, ανακοινώνοντας πως δεν θέλουν τους τίτλους, εξ’ού και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, γεγονός που πυροδότησε την κόντρα με την υπόλοιπη οικογένεια. Ωστόσο, ο θυμός του ζεύγους στην ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ πέρυσι, αναφορικά με την αφαίρεση των τίτλων τους, είχε ξεκινήσει νέο γύρο διενέξεων μεταξύ των δύο πλευρών.