Τους 96 έφθασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της κομητείας Μάουι, με τον συνολικό αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι έχει απομείνει από την ιστορική πόλη Λαχάινα, το δημοφιλές θέρετρο με περίπου 13.000 κατοίκους.

Ο κυβερνήτης στη Χαβάη Τζος Γκριν προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς εντοπίζονται περισσότερα θύματα.

Η Όπρα είναι μεταξύ των διασήμων που διατηρούν κατοικίες στη Χαβάη και συγκεκριμένα στο Μάουι. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει περιστασιακά σε διάφορα ακίνητα που διαθέτει στο νησί, ενώ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο αγόρασε στην Κούλα, μια περιοχή στο κέντρο του Μάουι που βρέθηκε ανάμεσα στις πυρκαγιές του Νότιου Μάουι και του Άουκαντρι, 870 στρέμματα προς 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η παρουσιάστρια έχει στην ιδιοκτησία της και άλλα 1.200 στρέμματα σε άλλα μέρη του νησιού, συμπεριλαμβανομένης της Hana κοντά στο όρος Haleakala, σύμφωνα με τον ιστότοπο MauiNow.com. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται μακριά από τις πυρκαγιές.

Θέλοντας να συμβάλλει στην ανακούφιση των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους κυνηγημένοι από τις φλόγες, πήγε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ του νησιού και έκανε προμήθειες.

Αγόρασε μαξιλάρια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και είδη υγιεινής και μετέβη σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας για να τα μοιράσει σε όσους έχουν βρει εκεί καταφύγιο.