Αυτή η κόντρα δεν έχει τελειωμό. Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί συνεχίζουν να πετούν βέλη ο ένας στον άλλον, μετά και τη δικαστική τους διαμάχη. Για ακόμη μια φορά μπήκε στο επίκεντρο το κτήμα Château Miraval, για το οποίο ο ηθοποιός θεωρεί πως το χρησιμοποίησε ως αφορμή για να τον εκδικηθεί η Τζολί.

Συγκεκριμένα, η Τζολί σχεδίαζε να πουλήσει το μερίδιο της πίσω από την πλάτη του Πιτ, προκειμένου να τον «χτυπήσει» εκεί που πονάει. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν νομικά έγγραφα, στο παρελθόν η ίδια είχε συμφωνήσει να μην πουλήσουν το μερίδιο τους, εκτός αν το αποφάσιζαν να το κάνουν από κοινού.

Όμως το 2019, η Τζολί ανακοίνωσε πως δεν θέλει πια τη γαλλική περιουσία που απέκτησε με τον Πιτ και παραχώρησε στον ίδιο ένα μεγαλύτερο μερίδιο από εκείνο που του αναλογούσε, καθώς παραδέχτηκε πως ήταν εκείνος που είχε επενδύσει στο κτήμα περισσότερα χρήματα, αλλά και χρόνο.

Δύο χρόνια αργότερα, τα πράγματα δεν φάνηκαν να είναι ακριβώς έτσι. Ο Μπραντ Πιτ ανακάλυψε μέσω του δικηγόρου του πως η Τζολί είχε πουλήσει το 50% των μετοχών της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, τον οποίο μάλιστα, ο ίδιος είχε απορρίψει στο παρελθόν.

Παράνομες οι ενέργειες της Τζολί

Σήμερα, ο Πιτ ισχυρίζεται πως η πρώην σύζυγός του συνεργάστηκε κρυφά πίσω από την πλάτη του με τον Γιούρι Σέφλερ, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της Stoli Group. Οι νέες καταθέσεις υποστηρίζουν πως ο λόγος που η Τζολί δεν δέχτηκε να πουλήσει το μερίδιό της στον Πιτ ήταν λόγω εκδίκησης, μετά την δικαστική διαμάχη μεταξύ τους για την επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

«Η απόφασή της να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Πιτ ήταν σκόπιμη και προφανής. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη, οι ενέργειες της Τζολί ήταν παράνομες, έβλαψαν σοβαρά και σκόπιμα τον Πιτ και έγιναν για να πλουτίσει άδικα η ίδια εις βάρος του», αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Τζολί

Στο μεταξύ, ο ηθοποιός δεν θεωρεί την επιλογή του Σέφλερ τυχαία, αφού γνώριζε πως μια τέτοια συνεργασία θα έκανε κακό στις επιχειρήσεις του, με δεδομένο τις στενές επαφές που έχει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Πιτ – Τζολί: Το Château Miraval των 164 εκατομμυρίων

Το πρώην ζευγάρι, στη διάρκεια του γάμου του, απέκτησε πολλά κοινά σε επιχειρηματικό επίπεδο και ένα απ΄αυτά είναι το Chateau Miraval στη Γαλλία, στην περιοχή Κόρενς, με την έκταση του να ξεπερνά τα 4.000 στρέμματα. Το συγκεκριμένο οίκημα και οικόπεδο αγοράστηκε το 2008 έναντι 164 εκατομμυρίων δολαρίων και ανατέθηκε η διαχείριση του στην εταιρεία Quimicum, θυγατρική των δύο ξεχωριστών εταιρειών που έχουν ο Πιτ και η Τζολί.

Τζολί

Ο μεν Πιτ ίδρυσε τότε την Mondo Bongo, στην οποία ανήκε το 60% του Miraval, η δε Τζολί έχει τη Nouvel, στην οποία ανήκε το 40%. Και οι δύο εταιρείες είναι ΕΠΕ.

Σύμφωνα όμως με έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια η Daily Mail, το 2013 ο Πιτ μεταβίβασε το 10% στην Τζολί, για να έχουν και οι δύο ισότιμη κυριαρχία στο οινοποιείο τους.