Νέα προβλήματα με τον νόμο έχει η Σακίρα, αφού αρχίζει εις βάρος της έρευνα για νέα φορολογική παρανομία στην Ισπανία, όπου ήδη επίκειται δίκη για φορολογικές απάτες. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο, η Σακίρα θα δικαστεί για νέα υπόθεση χωρίς να έχει ανακοινώσει το ποσό που φέρεται να απέκρυψε η Κολομβιανή τραγουδίστρια.

Η Σακίρα θα κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της προς το τέλος του χρόνου για φοροδιαφυγή ύψους 14.5 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα ανάμεσα στο 2012 και το 2014, στο οποίο δεν δήλωσε συγκεκριμένα ποσά στην εφορία, καθότι θεώρησε εαυτόν ως μη μόνιμο κάτοικο. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, θα της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή.

Η ίδια υποστηρίζει σε όλες τις εις βάρος της κατηγορίες ότι είναι αθώα γιατί ακριβώς ο χρόνος παραμονής της στην Ισπανία ήταν μικρότερος από 6 μήνες, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φορολογικά Ισπανίδα για εκείνη την τριετία.

Η νέα υπόθεση αφορά το 2018, με το ίδιο δικαστήριο, αυτό του Esplugues de Llobregat, και εκπρόσωπος του καταλανικού δικαστηρίου δήλωσε ότι πρόκειται για δύο κακουργήματα φορολογικής φύσεως που αφορούν τα έσοδα της και τον φόρο πλουσίων για το έτος 2018.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση της Σακίρα ή των δικηγόρων της, αλλά αναμένεται εντός της ημέρας να βγάλουν ανακοίνωση.

Ως και 8 χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίσει η Σακίρα

Το πιθανότερο είναι η Σακίρα να κατηγορήσει ξανά το Υπουργείο Οικονομικών πως «χρησιμοποιεί μη αποδεκτές μεθόδος για να καταστρέψει τη φήμη μου και να με εξαναγκάσει σε έναν συμβιβασμό». Στην πρώτη υπόθεση η Σακίρα είναι ανένδοτη και θα πάει σε δίκη, ενώ αφήνει υπόνοιες στις ισπανικές αρχές πως λειτουργούν εις βάρος της δίχως στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έζησε το απαραίτητο χρονικό διάστημα (183 μέρες) στην Ισπανία για να φορολογηθεί.

Ήταν το έτος 2015 όταν η Σακίρα έκανε για πρώτη φορά φορολογική δήλωση ως κάτοικος Ισπανίας, παρά το ότι είχε ξεκινήσει να μένει στη χώρα για μεγάλα διαστήματα από το 2009, όταν και άρχισε η σχέση με τον Πικέ. Μέχρι τότε, έκανε τα φορολογικά της στις Μπαχάμες που είναι tax free μέρος, ένας φορολογικός παράδεισος.

Το ισπανικό ΣΔΟΕ πέρασε έναν χρόνο έρευνας στα στοιχεία της Σακίρα, έφτασαν μέχρι και να επισκεφτούν τον κομμωτή της στη Βαρκελώνη και να τσεκάρουν τα social media της για να αποδείξουν ότι πέρασε το απαραίτητο χρονικό διάστημα εντός Ισπανίας σε αυτή την τριετία. 242 μέρες το 2012, 212 το 2013 και 243 το 2014. Αυτό έφερε και τις 6 κατηγορίες φορολογικής απάτης. Η πλευρά της Κολομβιανής αρνείται αυτούς τους αριθμούς.

«Χωρίς στέρεες αποδείξεις για να υποστηριχθούν οι εναντίον της κατηγορίες, έχει βάναυσα καταδικαστεί στη σφαίρα των μίντια και του εγκλήματος, ούσα υπό μη αποδεκτές μεθόδους που την δυσφημίζουν».

Στις 20 του ερχόμενου Νοέμβρη θα ξεκινήσει η δίκη της και θα γίνουν 12 ακροάσεις, με τελευταία αυτή στις 14 Δεκεμβρίου, όταν και το δικαστήριο θα συνεδριάσει για να καταλήξει στην ετυμηγορία.

* Με πληροφορίες από DailyMail

** Φωτογραφία: Getty Images