Μέσα σε σχεδόν 3.000 σελίδες καταγράφονται τα πεπραγμένα εμπλεκομένων στην περιβόητη υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περιπέτειες των, μεταξύ αυτών, κοσμικών που φέρονται άλλωστε να κατέχουν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία, έχουν εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη που σπεύδει να κρυφοκοιτάξει από την… κλειδαρότρυπα.

Εν μέρει, δικαίως. Είναι πιθανό, εάν και εφόσον αποδειχτούν οι αιτιάσεις της Αστυνομίας πως κάποια από τα εντυπωσιακά και πανάκριβα… γούστα του φερόμενου αρχηγού της οργάνωσης να προέρχονται από τις εν λόγω παράνομες δραστηριότητες. Εξίσου εντυπωσιακό είναι πάντως, το γεγονός πως προβάλλονταν σε κοινή θέα μέσω των κοινωνικών δικτύων, πολύ περισσότερο από τη σύζυγό του, μία πρώην εστεμμένη καλλονή, μία Σταρ Ελλάς.

Cayenne

Παλάτι στα νότια

Το lifestyle του ζευγαριού είναι εκείνο άλλωστε το οποίο ιντριγκάρει το ευρύ κοινό, την ώρα που δεκάδες ιστορίες βγαίνουν στην επιφάνεια, αναφορικά με την επίδειξη του πλούτου και τα πολυτελέστατα δώρα που λάμβανε η σύζυγος του 51χρονου επιχειρηματία. Ανάμεσα σε όλα η «βάση» του ζευγαριού που δεν είναι άλλη από το τριώροφο σπίτι τους στα νότια προάστια. Η ίδια η σύντροφος του επιχειρηματία άλλωστε δεν δίστασε να το προβάλλει στον Τύπο πριν από μερικά χρόνια.

Ανοίγοντας τις πύλες του πανέμορφου σπιτιού, επέδειξε το μάλλον grande διακοσμημένα σαλόνι της, με τα βαριά καθιστικά, τα περίτεχνα έπιπλα, όπως επίσης αγαλματίδια κινεζικής προέλευσης, τα οποία πλαισιώνονται από μεγάλους πίνακες ζωγραφικής, χωρίς όμως να γίνεται γνωστή η αξία τους. Μέσα σε όλα βεβαίως και η πισίνα που γειτνιάζει με το απαραίτητο μπάρμπεκιου για τις γιορτινές στιγμές της οικογένειας.

Η οικογένεια πάντως είχε περάσει και μία περιπέτεια στο αχανές σπίτι της, αφού προ τριών χρόνων περίπου, μία μπέιμπι σίτερ είχε βαλθεί να… ξετινάξει τα τιμαλφή, ωστόσο την εντόπισαν μέσω καμερών και την έστειλαν… πακέτο στην Αστυνομία.

Cayenne

Μία μπουτίκ για χάρη τους

Βεβαίως, όποτε το επέτρεπε το πρόγραμμα, το ζευγάρι απολάμβανε παραμυθένια ταξίδια στο εσωτερικό, στην Ευρώπη και σε εξωτικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει στο κοινό των social media το γεγονός πως σε ένα από αυτά τα ταξίδια και συγκεκριμένα στη Βιέννη, ο Κωνσταντίνος Ψηλός «έκλεισε» για χάρη της καλής του την μπουτίκ της Louis Vuitton προκειμένου να διαλέξει εκείνη με την ησυχία της όλα τα αξιοσέβαστα και πανάκριβα αξεσουάρ! Για να γίνει πιο… πολυτελής η αναμονή, παραγγέλθηκε… σούσι και σαμπάνια!

Cayenne

«Ευχαριστώ “συζυγούλη” μου» για την Cayenne

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, υπάρχουν και κάποια δώρα τα οποία είναι σαφώς ακριβότερα και πιο εντυπωσιακά (αναλόγως το γούστο) από κάποια κομμάτια της Luis Vuitton.

Ο επιχειρηματίας προσέφερε με μία κόκκινη κορδέλα μία εντυπωσιακή λευκή Porsche Cayenne. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το μοντέλο E-Hybrid SUV, το οποίο κοστίζει περί τις 140.000 ευρώ. Η ευγνωμονούσα σύντροφος έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον άντρα της ανεβάζοντας στο Instagram το ασυνήθιστο «πακέτο»: «Happy name day to me, thanks my hubby for that amazing gift», έγραφε η περιχαρής σύζυγος, το οποίο σημαίνει «Χαρούμενη ονομαστική μου εορτή, ευχαριστώ “συζυγούλη” μου για αυτό το απίθανο δώρο». Δυστυχώς, για την όμορφη αυτή χειρονομία, η εν λόγω Cayenne εντάχθηκε στα κατασχεθέντα.

Αυτόφωρο για το όπλο

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε πως πέρα από τις κατηγορίες για τις τριγωνικές συναλλαγές, ο εν λόγω επιχειρηματίας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Βλέπετε, μέσα στο αχανές σπίτι του, βρέθηκε ένα τέτοιο, όπως επίσης και ένας μικρός αριθμός σφαιρών. Όπως αποδείχθηκε ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είχε άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Λόγω της φύσης των λοιπών κατηγοριών, τα οποία αδικήματα θα εξεταστούν από το παράρτημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας, το αδίκημα διαχωρίστηκε από τη δικογραφία και ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.

Εκεί αιτήθηκε αναβολής και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον Απρίλιο του 2024. Όσον αφορά τα οικονομικά αδικήματα, αναμένεται να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Αντιθέτως, ελεύθερη αφέθηκε, η Μ.Π., γνωστή και ως η «Μαρία η αντικέρ» μεταξύ των εμπλεκομένων, με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, όπως επίσης και με την επιβολή περιοριστικών όρων απαγόρευσης εξόδου από την χώρα κλπ.