Ένα εκτενές αφιέρωμα για την ηθοποιό, παραγωγό και επιχειρηματία Τζένιφερ Άνιστον, πραγματοποίησε η εφημερίδα Wall Street Journal, στο οποίο αναλύει το πώς από πρωταγωνίστρια των Friends, στον ρόλο της Ρέιτσελ, έφτασε σε σημείο να βρίσκεται πίσω από μεγάλες παραγωγές, όπως το  «The Morning Show» στην Apple Tv+.

Ένας μεγάλος σταθμός στη ζωή της Τζένιφερ Άνιστον ήταν και το πολύκροτο διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ, το 2005, το οποίο έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της. «Ήταν μια πραγματική αλλαγή στη ζωή μου το διαζύγιο, και η δουλειά ήταν η μόνη μου παρηγοριά».

Η Τζένιφερ Άνιστον στην συνέντευξη που παραχώρησεγια το αφιέρωμα, μίλησε για πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων και το cancel culture, που τείνει να γίνει το αγαπημένο της. Κι αυτό γιατί η ηθοποιός έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν για το φαινόμενο, δείχνοντας ξεκάθαρα την εναντίωσή της. Ανέφερε, λοιπόν, χαρακτηριστικά πως «Πιθανόν και να ακυρωθώ λέγοντας αυτό. Δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά σημαίνει. Δεν υπάρχει λύτρωση; Δεν ξέρω. Δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Εξήγησε πως δεν είχε παρενοχληθεί από τον Γουαϊνστάιν, περιγράφοντας ένα περιστατικό όπου εκείνος «είχε έρθει να με επισκεφτεί σε μια ταινία για να μου κάνει μια ταινία. Και θυμάμαι να μένει ένα άτομο στο τρέιλερ μου. Σίγουρα δεν είναι τύπος που λες ‘ανυπομονώ να κάνω παρέα μαζί του’».

Τζένιφερ Άνιστον


Οι δηλώσεις της Τζένιφερ Άνιστον για το cancel culture

Τα τελευταία χρόνια, η Τζένιφερ Άνιστον έχει επανειλημμένα αναφερθεί για το cancel culture και το πόσο διαφωνεί με αυτό. Παρά το γεγονός πως στη σειρά The Morning Show αναφέρεται έντονα στο κίνημα #MeToo. Ωστόσο, οι απόψεις της σχετικά με αυτό, έχουν αρκετές φορές προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των θαυμαστών. 

Κυρίως γιατί μια τόσο αγαπητή ηθοποιός όπως η Άνιστον, που δεν κουβαλά στην καριέρα της σκάνδαλα, να έχει τόσο μεγάλη ανησυχία μήπως ακυρωθεί. 

Ίσως να φταίει το γεγονός πως πολλοί διάσημοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν πραγματικά τι σημαίνει «ακύρωση» ή πώς μοιάζει στην πραγματικότητα το«cancel culture» έξω από την συζήτηση που λαμβάνει χώρα στο Twitter ή το X, που συνήθως διαρκεί 48 ώρες.  

Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάρτιο, ενώ προωθούσε την ταινία της στο Netflix, Murder Mystery 2, η Τζένιφερ Άνιστον είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η σειρά Friends που ξεκίνησε την καριέρα της, θα ήταν θύμα του cancel culture αν τώρα κυκλοφορούσε, παρά το γεγονός πως οι νέοι την λάτρεψαν.

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, που τώρα παρακολουθούν τα επεισόδια της σειράς Friends και τα βρίσκουν προσβλητικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Τον Ιούνιο, σε ένα αφιέρωμα που έκαναν οι New York Times για την Τζένιφερ Άνιστον και τη συμπρωταγωνίστριά της στο Morning Show, Ρις Γουίδερσπουν, η πρώτη αναφέρθηκε στην ανάγκη των ανθρώπων να τιμωρήσουν όσους κατηγορούνται.

«Ελπίζω να αφιερώσουμε λίγο χρόνο όταν είμαστε αναστατωμένη, και να λαμβάνουμε υπόψη κάθε περίπτωση διαφορετικά. Είναι πολύ εύκολο, με ένα πάτημα κουμπιού, κάποιος απλά να εξαφανίζεται».

Σε μια άλλη συνέντευξη στο NPR, το 2021, η ηθοποιός ρωτήθηκε για τη διαβόητη εμφάνισή της το 1998 στο Late Show with David Letterman, όπου ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής την άγγιξε και έβαλε τα μαλλιά της στο στόμα του. Σε απάντηση στο βίντεο που έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, η Άνιστον είπε:

«Κάπως έτσι έχουμε να κάνουμε σε αυτές τις διαφορετικές γενιές. Υπήρχαν πράγματα που θα συνέβαιναν και που ήταν κάπως απλώς αποδεκτά. Δεν ένιωσα προσβεβλημένη. Απλώς ένιωσα ότι αυτό ήταν ένα χιουμοριστικό και παράξενο πράγμα για τον Ντέιβ Λέτερμαν. Και τώρα κοιτάμε πίσω και αναλύουμε πράγματα από πριν από 20 χρόνια και λέμε ‘Μπορείς να το πιστέψεις;’. Υπάρχει μια πραγματική ασπρόμαυρη προσέγγιση τώρα».

*Κεντρική Φωτογραφία: Getty Images