Μετά από 28 περίπου ημέρες που οι Friends κρατούσαν ηχηρή σιωπή, ο Ματ ΛεΜπλανκ, η Κόρτνεϊ Κοξ, η Τζένιφερ Άνιστον, ο Ντέιβιντ Σουίμερ και η Λίζα Κούντροου αποχαιρέτησαν τον Μάθιου Πέρι μέσω των προφίλ τους στο Instagram. Όλες οι αναρτήσεις τους ήταν με φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς, προκαλώντας μας ακόμα περισσότερη συγκίνηση. 

Η ανάρτηση του Ματ ΛεΜπλανκ για τον Μάθιου Πέρι, λόγια αληθινής φιλίας

Η αρχή έγινε από τον Ματ ΛεΜπλανκ, το απόγευμα της Τρίτης, ο οποίος μας έπιασε κάπως απροετοίμαστους. Ο Τζόι Τριμπιάνι του αγαπημένου μας sitcom, ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών με εκείνον και τον Τσάντλερ Μπινγκ, καθώς και μία φωτογραφία με την εξάδα να κάνει group hug. Ο ίδιος έγραψε το εξής:

«Μάθιου, με βαριά καρδιά λέω αντίο. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί είναι ειλικρινά ανάμεσα στις αγαπημένες στιγμές της ζωής μου. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ τη σκηνή μαζί σου και να σε αποκαλώ φίλο μου. Πάντα θα χαμογελάω, όταν σε σκέφτομαι και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ποτέ. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα αδερφέ, είσαι επιτέλους ελεύθερος. Πολλή αγάπη. Και υποθέτω ότι κρατάς τα 20 δολάρια που μου χρωστάς».

Η σκηνή που επέλεξε η Κόρτνεϊ Κοξ για να αποχαιρετήσει τον Μάθιου Πέρι

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε η Κόρτνεϊ Κοξ, η οποία επέλεξε μια χαρακτηριστική σκηνή με εκείνη και τον Μάθιου Πέρι από τη σειρά. Συγκεκριμένα, ήταν όταν η Μόνικα και ο Τσάντλερ πέρασαν τη νύχτα μαζί στο Λονδίνο, καθώς όλοι είχαν βρεθεί εκεί για τον γάμο του Ρος.  Κι ενώ ήταν να μείνουν μόνο σε αυτή τη βραδιά, τελικά το ασταμάτητο χειροκρότημα του κόσμου και οι φωνές χαράς, οδήγησε τους δημιουργούς στην απόφαση να τους κάνουν ζευγάρι και στο τέλος να τους παντρέψουν κιόλας.

Όπως έγραψε η Κόρντεϊ Κοξ: «Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε στιγμή που είχα μαζί σου Μάτι και μου λείπεις κάθε μέρα. Όταν συνεργάζεσαι με κάποιον τόσο στενά όσο εγώ με τον Μάθιου, υπάρχουν χιλιάδες στιγμές που εύχομαι να μπορούσα να μοιραστώ.Προς το παρόν αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου. Για να αναφερθώ λίγο στο παρελθόν, ο Τσάντλερ και η Μόνικα υποτίθεται ότι θα είχαν μια ερωτική περιπέτεια μιας νύχτας στο Λονδίνο. Αλλά λόγω της αντίδρασης του κοινού, έγινε η αρχή της ερωτικής τους ιστορίας. Σε αυτή τη σκηνή, πριν αρχίσουμε να γυρίζουμε, μου ψιθύρισε μια αστεία ατάκα για να πω. Έκανε συχνά τέτοια πράγματα. Ήταν αστείος και ευγενικός».

Η συγκινητική ανάρτηση της Τζένιφερ Άνιστον για τον Μάθιου Πέρι

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι η πιο καταρακωμένη από όλους. Παράλληλα, εξηγούσαν πως στα χρόνια των Friends, όταν ο Μάθιου Πέρι ήταν βυθισμένος στις καταχρήσεις, η Άνιστον ήταν αυτή που τον προστάτευε περισσότερο, που μπήκε μπροστά για χάρη του, που τον φρόντισε πολύ για να ξεφύγει από τους δαίμονες του.

Η ίδια δημοσίευσε ένα μήνυμα από παλιά τους συνομιλία, όπου φαίνεται πως ο Μάθιου Πέρι είχε έρωτα μαζί της και πως ήθελε να γίνει ο… Ρος της πραγματικής ζωής.

«Αυτό πονάει πολύ βαθιά. Το να πρέπει να πω αντίο στον Μάτι, ήταν ένα παρανοϊκό κύμα συναισθημάτων που δεν έχω ξανανιώσει. Όλοι μας βιώνουμε την απώλεια κάποια στιγμή στη ζωή μας. Την απώλεια της αγάπης ή της ζωής. Το να μπορείς να κάτσεις και να αντιμετωπίσεις την θλίψημ σου επιτρέπει να ζήσεις τις στιγμές της χαράς και της ευγνωμοσύνης γιατί αγάπησες κάποιον τόσο βαθιά. Και τον αγαπήσαμε πολύ βαθιά. Ήταν μέρος του DNA μας. Ήμασταν πάντα οι 6 μας. Αυτή ήταν μια οικογένεια που διαλέξαμε και άλλαξε για πάντα το ποιοι είμαστε και ποια μονοπάτια θα παίρναμε.

Για τον Μάτι, ήξερε ότι αγαπούσε να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Όπως είπε και ο ίδιος, αν δεν άκουγε το γέλιο των άλλων, ένιωθε πως θα πεθάνει. Η ζωή του εξαρτιόταν κυριολεκτικά από αυτό. Και πόσο πέτυχε σε αυτό. Μας έκανε όλους να γελάμε. Να γελάμε σκληρά. Τις τελευταίες εβδομάδες, ξανακοιτάζω τα μηνύματα που στέλναμε μεταξύ μας. Γέλιο και κλάμα και γέλιο ξανά. Θα τα κρατήσω για πάντα. Βρήκα ένα κείμενο που μου έστειλε μια μέρα, εντελώς στο άσχετο. Τα λέει όλα (δείτε στη δεύτερη φώτο).

Μάτι, σε αγαπώ τόσο πολύ και ξέρω ότι τώρα πια είσαι εν ειρήνη και μακριά από τον πόνο. Σου μιλάω κάθε μέρα…Κάποιες φορές σχεδόν σε ακούω να λες “θα μπορούσες να γίνεις ΠΙΟ τρελή;”.

Αναπαύσου μικρέ μου αδερφέ, πάντα μου έφτιαχνες τη μέρα»…

Η αγαπημένη φωτογραφία του Ντέιβιντ Σουίμερ με τον Μάθιου Πέρι

Ο τηλεοπτικός Ρος αποχαιρέτησε τον φίλο του Τσάντλερ, με μία φωτογραφία από τη σειρά, με τους δυο τους στα κολεγιακά τους χρόνια, όταν είχαν  επισκεφθεί το σπίτι των Γκέλερ για την Ημέρα των Ευχαριστιών.  Ο Ντέιβιντ Σουίμερ έγραψε για τον Μάθιου Πέρι:

«Σε ευχαριστώ για δέκα απίστευτα χρόνια γέλιου και δημιουργικότητας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον άψογο κωμικό σου συγχρονισμό και την ερμηνεία σου. Μπορούσες να πάρεις μια γραμμή ενός διαλόγου και να τη διαμορφώσεις κατά βούληση, με αποτέλεσμα να προκύψει κάτι τόσο εντελώς πρωτότυπο και απροσδόκητα αστείο που ακόμα εκπλήσσει. Και είχες καρδιά. Με την οποία ήσουν γενναιόδωρος και την μοιράστηκες μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια από έξι αγνώστους.

Αυτή η φωτογραφία είναι από μια από τις αγαπημένες μου στιγμές μαζί σου. Τώρα με κάνει να χαμογελάω και να θλίβομαι ταυτόχρονα. Σε φαντάζομαι κάπου εκεί πάνω, με το ίδιο λευκό κοστούμι, τα χέρια στις τσέπες, να κοιτάς γύρω σου… “Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα σύννεφα;”».

Το αντίο της Λίζα Κούντροου και τα 7 «ευχαριστώ»

Με μία φωτογραφία από τα παλιά, η Λίζα Κούντροου, αποχαιρέτησε τελευταία στο Instagram τον Μάθιου Πέρι.  Η ηθοποιός, μίλησε για την γνωριμία της μαζί του στη σειρά τα Φιλαράκια. Ανέφερε πως όταν πρωτογνωρίστηκαν και ξεκίνησαν τα γυρίσματα, η σειρά λεγόταν «Friends Like Us», και μετά άλλαξε και έγινε «Friends». Η Λίζα Κούντροου ευχαρίστησε τον Μάθιου Πέρι για «χίλιους λόγους», για όλα όσα πέρασαν μαζί στη σειρά, αλλά και για όσα έζησαν και ως φίλοι εκτός πλατό.

«Γυρίζοντας τον ”πιλότο” (σ.σ. το πρώτο επεισόδιο σε μια σειρά) στα ”Φιλαράκια” και αμέσως μετά βρεθήκαμε στο NBC. Μετά… Μας πρότεινες να παίξουμε πόκερ και το έκανες τόσο διασκεδαστικό, ενώ αρχικά δεθήκαμε. Σε ευχαριστώ γι’ αυτό. Σε ευχαριστώ που με έκανες να γελάσω τόσο πολύ με κάτι που είπες, που οι μύες μου πονούσαν και τα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό μου κάθε μέρα. Σε ευχαριστώ για την ανοιχτή καρδιά σου σε μια σχέση με έξι τρόπους που απαιτούσε συμβιβασμούς. Και πολλές “συζητήσεις”.»

Σε ευχαριστώ που εμφανιζόσουν στη δουλειά όταν δεν ήσουν καλά και μετά ήσουν εντελώς λαμπερός. Σε ευχαριστώ για τα καλύτερα 10 χρόνια που μπορεί να έχει κάποιος. Σε ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έμαθα για την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μέσα από τη γνωριμία μου μαζί σου. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που πέρασα μαζί σου, Μάθιου».