«Όταν δίνεις αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνεις δεν μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τέλειο!!», είναι το μήνυμα που έγραψε ο Βασίλης Καρράς στην σελίδα της φάρμας του «farmkarras», τον παράδεισό του στους πρόποδες του Παγγαίου, εκεί οπού την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ταφή του λαϊκού τραγουδιστή.

Η Φάρμα Καρράς αποτέλεσε το καταφύγιο του καλλιτέχνη στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Ο λαϊκός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο χωριό του, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του να δημιουργήσει μια φάρμα στον τόπο που γεννήθηκε. Στο αγρόκτημά του στο Κοκκινοχώρι, ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παρήγαγε τα δικά του προϊόντα και ζούσε από την πώλησή τους.

Βασίλης Καρράς: Το πάθος του που τον έκανε να αφήσει τις πίστες και η περηφάνια για αυτό που κατάφερε

Σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου σε ένα χωριό οπού οι κάτοικοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την καλλιέργεια αμπελιού, αμυγδαλιών και ελιών, ο Βασίλης Καρράς δημιούργησε τη δική του φάρμα τη δεκαετία του 2000. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να διατηρήσει τα παραδοσιακά προϊόντα, στοχεύοντας παράλληλα σε νέες καλλιέργειες για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο τραγουδιστής είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στη γη του και να αφιερωθεί σε αυτήν. Πιπεριές, κεράσια, σύκα και το επώνυμο παρθένο λάδι της φάρμας με την ετικέτα «Καρράς» που είναι από τα ιδιαίτερα γνωστά λάδια στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ανάμεσα στα βιολογικά προϊόντα που παράγει.

Ο Βασίλης Καρράς με κάθε ευκαιρία δήλωνε περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του, το οποίο έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη του για την υγεία.

Βασίλης Καρράς: Το πάθος του που τον έκανε να αφήσει τις πίστες και η περηφάνια για αυτό που κατάφερε

Για τη ζωή που είχε δημιουργήσει στον τόπο του είχε αναφερθεί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 τονίζοντας πως τόσο «η δουλειά του τραγουδιστή, όσο και η δουλειά του αγρότη είναι σκληρές». Ο Βασίλης Καρράς είχε αφηγηθεί στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου την περιπετειώδη διαδρομή του και είχε αναφερθεί στην φάρμα του στην Καβάλα.

Βασίλης Καρράς: Το πάθος του με την αγροτική ζωή και το λάδι του που έγινε ξακουστό

Τα τελευταία χρόνια το κτήμα το διαχειρίζεται η κόρη του Ειρήνη, ενώ υπάρχει δυνατότητα τόσο επίσκεψης της φάρμας, όσο και διοργανώσεων δεξιώσεων.

Βασίλης Καρράς: Το πάθος του που τον έκανε να αφήσει τις πίστες και η περηφάνια για αυτό που κατάφερε

«Σας δίνεται η δυνατότητα έπειτα από κλείσιμο ραντεβού να επισκεφτείτε το κτήμα Καρρά. Θα ξεναγηθείτε στους χώρους μας, θα απολαύσετε το γραφικό σκηνικό και γαλήνιο τοπίο που σου παίρνει την ανάσα. Επίσης θα δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας και θα μπορέσετε να τα προμηθευτείτε κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης σας. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!», αναφέρει η επίσημη σελίδα της φάρμας.