«Μου έλεγε ότι δεν είναι τίποτα και θα το ξεπεράσω σε ένα μήνα», είπε με συγκίνηση ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά, Γιάννης Γκιούρας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Ήθελε να είναι, όπως και ήταν δυνατός και άρχοντας!», πρόσθεσε ο Γιάννης Γκιούρας και «μας είχε απαγορεύσει να βγάλουμε κάτι τέτοιο προς τα έξω».

Αναφορικά με το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε ο καλλιτέχνης, ο μαέστρος του είπε: «Δεν ξέρω ακριβώς πότε έμαθε για την σοβαρότητα της υγείας του αλλά, επειδή είχε αποκτήσει κάποια στιγμή περισσότερο βάρος και κουραζόταν, είχε καθιερώσει να εμφανίζεται με το σκαμπό». «Ήταν δηλαδή μια καθιερωμένη εμφάνιση αυτή που την αποδέχθηκε ο κόσμος γιατί ήταν τόσο δοτικός, μεταφέροντας την αγάπη και τα τραγούδια του στον κόσμο, που δεν τους ενοχλούσε ότι έπαιρνε ένα σκαμπό και ξεκουραζόταν. Έβγαινε πάντα σαν άρχοντας στα πρώτα τραγούδια όρθιος, όσο άντεχε η κράση του, απλώς μετά καθόταν και συνέχιζε το πρόγραμμα καθιστός», ανέφερε ο Γιάννης Γκιούρας.

Μιλώντας, μάλιστα, για την καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά, ο Γιάννης Γκιούρας είπε: «Εμάς τους μουσικούς, που μας είχε σαν παιδιά του και σαν οικογένεια του, ότι ήμασταν οι πρώτοι Θεσσαλονικείς που, όταν ο Βασίλης κατέβηκε στην Αθήνα, μας κατέβασε και εμάς κάτω. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατέβασε την μουσική του οικογένεια και την επέβαλε στην Αθήνα. Μας έβαλε μέσα στον κόσμο της μουσικής και μέσα στις εταιρείες γιατί μας εμπιστευόταν και εμείς τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο».