Δεν έβγαιναν τα παιδιά στην Ευρωβουλή και στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μισθά που έπαιρναν, αφού η ενεργειακή κρίση και η παγκόσμια ακρίβεια τους γονάτισε, οπότε έπρεπε με κάποιον τρόπο να ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες τους και να πάρουν το εξτραδάκι τους, το μπόνους τους βρε αδερφέ. Ειδικά η Ursula von der Leyen, έβαλε φέτος το κεφάλι της στον ντορβά με τόσα ανοιχτά μέτωπα και η αλήθεια είναι πως με τα περίπου 30.000 ευρώ τον μήνα δεν γινόταν δουλίτσα.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρξει αύξηση ανάλογη της ακρίβειας προς τους ευρωβουλευτές και τους αξιωματούχους την Ε.Ε., η οποία ανέρχεται στα 1.667 ευρώ τον μήνα, ενώ και τα επιδόματα των 705 ευρωβουλευτών θα ενισχυθούν κατά 700 ευρώ, επίσης μηνιαίως. Έτσι, ένας ευρωβουλευτής βάζει στον λογαριασμό του 25.475 ευρώ από τον μισθό συν 10.495 από τα επιδόματα.

Η Ursula von der Leyen είναι στην κορυφή της ευρωπαϊκής πυραμίδας και ως τέτοια, πρέπει να είναι η υψηλότερα αμειβόμενη όλων. Έτσι, η αύξηση για την ίδια είναι στα 2.044, κάτι που θα κάνει τον μισθό της να υπερβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του αξιώματος τις 30.000 (31.250), που σημαίνει πως αμείβεται με 1.000 ευρώ την ημέρα. Σε αυτά, θα προστίθενται και τα επιδόματα για ταξίδια, με το ποσό να πιάνει τις 36.000.

Τέλος, δεν εκλείπουν από τις αυξήσεις και τα κατώτερα μισθολογικά κλιμάκια, οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ευρωβουλή, των οποίων ο μηνιαίος μισθός είναι πιο…γήινος. Για κάποιους τουλάχιστον. Ο κατώτερος βασικός μισθός ενός εργαζόμενου στην Ευρωβουλή θα αυξηθεί κατά 214 ευρώ φθάνοντας τα 3.272 ευρώ και ο υψηλότερος κατά 1.483 ευρώ, αγγίζοντας τα 22.646 ευρώ.

Όλες οι αυξήσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από 1/1 και θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο και μετά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Θάνος Πλεύρης: Θα προτείνονται εναλλακτικά σκευάσματα σε φάρμακα που θα είναι σε έλλειψη

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό τεστ 48 ωρών οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Είμαστε στο παρά πέντε για την επιστροφή τους στην Ελλάδα – «Κοντά σε συμφωνία» γράφουν οι Times