Οπως μεταδίδει η Daily Mail, οι γονείς του Brian Laundrie συνελήφθησαν, ωστόσο οι πληροφορίες του Fox News αναφέρουν ότι απομακρύνθηκαν από τις Αρχές, με τους αστυνομικούς να τους οδηγούν σε όχημα.

Το FBI, σε ένα tweet, αναφέρει ότι «εκτελεί σήμερα δικαστικό ένταλμα έρευνας στην κατοικία Λόντρι στο North Port, FL, σχετικά με την έρευνα για την Γκάμπριελ Πετίτο». «Δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για μια έρευνα σε εξέλιξη».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 2 Ιουλίου, η Gabby Petito και ο αρραβωνιαστικός της ξεκίνησαν το roadtrip στην ενδοχώρα της αμερικανικής ηπείρου. Το ταξίδι του ερωτευμένου ζευγαριού, που αποφάσισε να γυρίσει τις ΗΠΑ για τέσσερις μήνες, όχι μόνο δεν είχε αίσιο τέλος, αλλά η υπόθεση της εξαφάνισής της 22χρονης, συγκλόνισε τον πλανήτη. Μέχρι να συμβεί το αναπόφευκτο, οι δυο τους μοιράζονταν στα social media τις ευτυχισμένες στιγμές τους, με φωτογραφίες και βίντεο που ήταν αξιοζήλευτα.

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του ταξιδιού τους, η Gabby δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram, την οποία είχε τραβήξει στις 9 Αυγούστου, στο Εθνικό Πάρκο Arches στη Γιούτα. Ωστόσο, την ίδια μέρα της ανάρτησης, η αστυνομία της πόλη Boam, απάντησε σε κλήση για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ο Brian Laundrie, είχε «κάποιο είδος διαμάχης» με την Petito, σύμφωνα πάντα με αστυνομική έκθεση.

Βίντεο από την κάμερα που είχε αστυνομικός πάνω στη στολή του δείχνουν την κοπέλα πολύ αναστατωμένη, να εξηγεί πώς τσακώθηκε με τον σύντροφό της και τον αστυνομικό απ’ τη μεριά του να ζητάει απ’ το ζευγάρι, να περάσει μια νύκτα χωριστά. Παρόλα αυτά, οι δυο τους δήλωσαν στην αστυνομία ερωτευμένοι και το γεγονός ότι είχαν σκοπό να παντρευτούν, δεν ήθελαν να κατηγορηθεί κάποιος από τους δύο για έγκλημα.

Λίγες ημέρες μετά (19/8), ένα βίντεο στο Youtube με τίτλο Van Life: Beginning Our Van Life Journey, αποτυπώνει το ζευγάρι ευτυχισμένο και αγαπημένο. Ωστόσο, όλα θα ανατραπούν όταν ο πατριός της 22χρόνης μαζί με τη μητέρα της, θα πουν ότι μίλησαν μαζί της στις 25 Αυγούστου, μέσω Facetime. Στις 30 Αυγούστου ένα μήνυμα θα φτάσει το κινητό της μητέρας από την Gabby, όπου σε αυτό έγραφε: «Καμία υπηρεσία στο Yosemite», πράγμα που σήμαινε ότι το κινητό της βγήκε εκτός λειτουργίας.

Κι ενώ συμβαίνει αυτό, τη 1η Σεπτεμβρίου ο Brian Laundrie επιστρέφει στο σπίτι του στο North Port της Φλόριντα, μόνος του. Και επίσημα δέκα μέρες μετά, γνωστοποιείται η εξαφάνιση της συντρόφου του.

Ήταν προφανές όλες οι ευθύνες να πέσουν πάνω στον Brian, μιας και ήταν το τελευταίο άτομο που την είδε. Ο ίδιος δεν «εκδήλωσε καμία βούληση να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών» και δεν «παρείχε χρήσιμες πληροφορίες», σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι τον θεωρεί «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα», χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τον κατονομάζει επισήμως ύποπτο.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι λίγες ημέρες μετά, εξαφανίζεται και ο ίδιος, με τους γονείς του να δηλώνουν την εξαφάνιση του στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ είχαν να τον δουν τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Μια σορός που ταιριάζει στην περιγραφή της 22χρονης βρέθηκε στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ. «Όπως μπορεί να φανταστεί κάθε γονιός, αυτή είναι μια αδιανόητη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά της» δήλωσε ο πράκτορας του FBI, Τσαρλς Τζόουνς, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Η αιτία του θανάτου της παραμένει αδιευκρίνιστη» προσέθεσε, σύμφωνα με το BBC. Ο Τζόουνς επισήμανε ότι εκκρεμούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί στο 100% η ταυτότητα της σορού αλλά φαίνεται ότι ταιριάζουν με την περιγραφή της.