Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, με τρία φορτηγά καυσίμων να εκρήγνυνται και να προκαλούν πυρκαγιά στην περιοχή. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Houthi της Υεμένης και συντάσσεται με το Ιράν. «Ήταν μια επίθεση στην καρδιά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ,  δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός είναι οι νεκροί, ενώ τις επιθέσεις φαίνεται να εκτέλεσαν οι τρομοκράτες μέσω drones. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην Καμπούλ το καλοκαίρι, λίγο μετά τη μεγάλη έκρηξη που είχε προκαλέσει εκατόμβη νεκρών.

Εκτός από τα τρία τάνκερ που εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Musaffah, όπου στεγάζονται μεγάλες αποθήκες για την πετρελαϊκή ADNO προκλήθηκε μικρή πυρκαγιά σε μια πτέρυγα του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι. Ευτυχώς εκεί δεν υπήρχαν άνθρωποι, μιας και πρόκειται για ένα τμήμα του αεροδρομίου που είναι υπό κατασκευή.

Ο Yahia Sarei, εκπρόσωπος της οργάνωσης Houthi, ανακοίνωσε πως ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση και δεσμεύτηκε για αναλυτικότερη ανακοίνωση στις επόμενες ώρες. Αυτή η επίθεση ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στις πολεμικές σχέσεις της Υεμένης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2015, όταν και τα ΗΑΕ πρωτοστάτησαν σε μια επίθεση κατά των επαναστατών Houthi, μετά την κατάληψη της Σάνας και το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης που στήριζε η διεθνής κοινότητα.

Οι Houthi έχουν κάνει ξανά επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στο παρελθόν, ενώ με drones έχουν επιτεθεί στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες περιοχές των ΗΑΕ. Μάλιστα, στη Σαουδική Αραβία έχουν βάλει πυραύλους σε αεροδρόμια, εγκαταστάσεις πετρελαίου και αγωγούς και έχουν χρησιμοποιήσει πλοία με εκρηκτικά για επιθέσεις σε καίριες ακτοπλοϊκές διαδρομές.

Αυτή η επίθεση στο Άμπου Ντάμπι έγινε σε μια ημέρα κατά την οποία επισκέπτεται τα ΗΑΕ ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας, ο Moon Jae-in, με τις δύο χώρες να υπογράφουν μια συμφωνία 3.5 δισ. δολαρίων για την πώληση πυραύλων προς τα ΗΑΕ.

Πηγή: sky.com