Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (28/03), συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, τον 27χρονο Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που ήταν στη Λακωνία, οι οποίοι φέρεται να προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσίασε, την Τετάρτη (29/03), διαλόγους-σοκ των δύο φερόμενων ως τρομοκρατών με τον καθοδηγητή του, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ομοεθνής τους και θεωρείται ότι ζει στην Τεχεράνη, στην πρωτεύουσα του Ιράν. Επίσης, ο εν λόγω «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου που εξαρθρώθηκε, έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες που δεν σχετίζονται, όμως, με δράση τζιχαντιστών, αλλά πρόκειται για υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και ζητούσε από τους συλληφθέντες να προβούν στο τρομοκρατικό χτύπημα σε χώρο «με τουλάχιστον 40-50 άτομα» και, μάλιστα, τα τραύματα των θυμάτων «να φαίνονται καθαρά».

Διάλογοι-σοκ των τρομοκρατών

Οι διάλογοι που παρουσίασε το MEGA, λοιπόν, είναι άκρως αποκαλυπτικοί και φανερώνουν πώς ο 27χρονος Χαϊντέρ δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα.

«Εγκέφαλος»: «Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία».

Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα».

«Εγκέφαλος»: «Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;».

Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

«Εγκέφαλος»: «Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο».

Μάλιστα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πώς θα παρουσιαστεί η επίθεση αφού πραγματοποιηθεί.

«Εγκέφαλος»: «Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δυο-τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι».

Χαϊντέρ: «Άκου: Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δύο-τρία άτομα, να τους “καθαρίσουμε” επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας».

Επίσης, οι τρομοκράτες ήταν τόσο σίγουροι για την επίθεση, με τον «εγκέφαλο» του δικτύου να τους λέει πως, μετά το χτύπημα, θα υπάρχει άνθρωπος που θα τους φυγαδεύσει και θα τους μεταφέρει στο Ιράν, ενώ όταν έφταναν εκεί, θα τους έκαναν δώρο και ένα εστιατόριο στην Τεχεράνη.