Με ανακοίνωσή της, στην οποία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως συνέπεια τη δολοφονία ενός φίλου της ΑΕΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 22χρονου που έχασε τη ζωή του.

Δεν γίνεται λόγος για ευθύνη των οπαδών της, οι οποία δεν έλαβαν υπόψιν την απαγόρευση της UEFA σχετικά με την μετακίνηση φιλάθλων στα δύο ματς, από την κροατική, η οποία ωστόσο εκφράζει την ανησυχία της για ό,τι συνέβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει απερίφραστα τις συμπλοκές που έγιναν χθες βράδυ στην Αθήνα και στις οποίες σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, καθώς και ελληνικά και κροατικά ΜΜΕ, οπαδοί μας ενεπλάκησαν σε επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ. Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του fair play, την ευγενή άμιλλα και μια θετική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι απλώς απειλούν την ασφάλεια όλων των παρόντων, αλλά πλήττουν και τη φήμη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος που ενώνει τον κόσμο και τις κουλτούρες.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για αυτά τα επεισόδια. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. Για μια ακόμη φορά, υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους της Ντιναμό και τους καλούμε να μην ταξιδέψουν στο ματς της Ελλάδας, καθώς η UEFA σε συμφωνία και με την αστυνομία αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών και στα δύο παιχνίδια.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η αγάπη για το άθλημα εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από ενότητα, σεβασμό και συνεργασία».