Πέντε με έξι περιστατικά εκφοβισμού έχουν σημειωθεί σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας, όπως αποκάλυψε η θεία της, με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το κορίτσι.

«Είναι χτυπημένο στο χέρι με μαχαίρι. Είχαμε και με τον μικρό το Σάββατο έναν εκφοβισμό. Μας σπάσανε το τζάμι με κοτρόνα και ήταν ένας πίσω από ένα δέντρο. Έχουμε 5-6 περιστατικά μετά την τελευταία κατάθεση», δήλωσε η θεία της 12χρονης στο STAR.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει δέχθηκε η 12χρονη του Κολωνού, θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, καταγγέλλουν οι δικηγόροι της οικογένειάς της. Ο άγνωστος δράστης απείλησε με μαχαίρι το κορίτσι και το τραυμάτισε στο χέρι.

Το συγκλονιστικό είναι πως οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως ο δράστης φέρεται να είχε πάρει προφυλάξεις προκειμένου να μην αφήσει στοιχεία που να προδίδουν την ταυτότητά του.

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας, Ασπασία Ταραχόπουλου και Αντωνία Λεγάκη.

Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων  της οικογένειας της 12χρονης:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι  Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.  Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.  Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!», τονίζει η ανακοίνωση.

Σπίρτζης: «Δεν μπορείτε να προστατεύσετε ούτε ένα 12χρονο κοριτσάκι»

Δριμεία κριτική ασκεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Διαβάζουμε στην ΕΦΣΥΝ άρθρο με θέμα: «Άγρια επίθεση δέχθηκε η 12χρονη, θύμα μαστροπείας στον Κολωνό».

Ισχύει κ. Θεοδωρικάκο; Δεν μπορείτε να προστατεύσετε ούτε το κοριτσάκι που έπεσε θύμα βιασμού και για την υπόθεση του οποίου δεσμευτήκατε τόσο εσείς όσο και ο κ. Μητσοτάκης να ρίξετε άπλετο φως;

Ούτε να δείτε εσείς ή οι υπηρεσίες σας τις απειλές του αστυνομικού – μαστροπού της Ηλιούπολης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορείτε;

Αλήθεια, με τι ακριβώς ασχολείστε κι εσείς και η ΕΛΑΣ, αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε στοιχειωδώς υπεύθυνα στις υποθέσεις που συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία; Στοιχειωδώς ανθρώπινα. Στοιχειωδώς, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».