Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στα Δερβενοχώρια η οποία μάλιστα έχει πάρει κατεύθυνση προς Μάνδρα. Μάλιστα, πριν λίγο εκδόθηκε μήνυμα 112 για τους κατοίκους των χωριών Νεά Ζωή και Νέος Πόντος Μάνδρας για να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Kλειστές είναι οι πλέον έξοδοι 1 & 2 της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα αντίστοιχα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Κινδύνεψε δημοσιογράφος

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση στον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας, με τα δέντρα να τυλίγονται στις φλόγες κι εκρήξεις να σημειώνονται, ενώ η ατμόσφαιρα λόγω του πυκνού καπνού είναι αποπνικτική. Μάλιστα, την ώρα που η δημοσιογράφος του Open, Ελευθερία Σπυράκη, μετέδιδε το ρεπορτάζ, κινδύνεψε, καθώς πλησίασε επικίνδυνα η φωτιά με αποτέλεσμα να τρέξουν για να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια  εκτείνεται σε μέτωπο χιλιομέτρων και από τα Δερβενοχώρια οι φλόγες βρίσκονται πλέον κοντά σε Οινόη και Βίλια, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα του 112 νωρίτερα για εκκένωση των οικισμών Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρα, προς Μάνδρα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού προς το Κιάτο

Μόνο για λίγες ώρες λειτούργησε την Τρίτη ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος προς Κιάτο, καθώς λίγο πριν από τις 14:00 ανακοινώθηκε νέα διακοπή της κυκλοφορίας από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου. Τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο – Άνω Λιόσια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία του Προαστιακού προς Κιάτο είχε διακοπεί και τη Δευτέρα, ενώ τα δρομολόγια επανήλθαν στις 9 το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πυρκαγιά δεν επιτρέπει τη συνέχισή τους.