Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ετοιμάζει η οικογένεια του 15χρονου για το άγριο bullying που δέχθηκε από συμμαθητές του στο Αρσάκειο.

«Συνεδρίασαν χθες Τρίτη το συμβούλιο καθηγητών και η διοίκηση του σχολείου για την τυχόν απομάκρυνση των φερόμενων ως δραστών ανηλίκων. Έχω πληροφορηθεί ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έχει διακοπεί για κάποια άλλη μέρα», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο Mega.

«Η εξέλιξη για την οικογένεια του παιδιού είναι ότι χθες παραλάβαμε τη δικογραφία. Όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί αυτές τις μέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, με τη μικρή μου εμπειρία διακρίνω ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά, σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα.

Διάβασα μια ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί και βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα, το νήμα έχει διατρίσει το δέρμα, κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του», πρόσθεσε.

«Με μήνυση θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων που προκύπτουν από τη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τους διδασκόντες συνεχίζεται, καθώς μία καθηγήτρια του είπε ότι «υπερβάλλει». «Είχε αναλάβει πριν από έναν μήνα ένα πρόγραμμα μαζί με μια συμμαθήτριά του, να φτιάξουν ένα βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό.

Ήρθε λοιπόν η καθηγήτρια σε αυτή τη στιγμή και του είπε ότι ήρθε η ώρα να γίνει το μοντάζ για το βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό. Ο 15χρονος της απάντησε ότι είναι λίγο άκυρο το timing και η καθηγήτρια του απάντησε πως υπερβάλλει για το περιστατικό».

«Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», σχολίασε ο κύριος Δημητρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο επιχειρεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.

«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά.