Διαστάσεις παίρνει το φαίνομενο του σχολικού εκφοβισμού και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με τελευταίο περιστατικό την παρέα έξι παιδιών που λίγο έλειψε να… πνίξουν με πετονιά στο διάλειμμα τον 15χρονο συμμαθητή τους…

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή (31/3) το πρωί κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου του Αρσάκειου σχολείου και συγκεκριμένα στο διάλειμμα. Τα έξι παιδιά (πέντε αγόρια, ένα κορίτσι) έκαναν τη ζωή μαρτύριο σε έναν 15χρονο συμμαθητή τους, βρίζοντάς τον και χτυπώντας τον, ενώ κάποιο από αυτά είχε τη… φαεινή ιδέα να τον δέσουν σε διάφορα σημεία του σώματός του με… πετονιά!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού, ωστόσο από το δέσιμο θα μπορούσε να προκληθεί πρόβλημα αρτιμέλειας του νεαρού. Μετά τα βασανιστήρια, ο νεαρός επέστρεψε σπίτι του σε κάκιστη κατάσταση με τη μητέρα του να εκφράζει την ανησυχία της, προσπαθώντας να μάθει το τι συνέβη. Όταν ο 15χρονος εν τέλει αποκάλυψε τι του συνέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η μητέρα απευθύνθηκε αμέσως στο τμήμα Ανηλίκων προκειμένου να προβεί σε καταγγελία.

Οι Αρχές κινήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων συνομηλίκων του θύματος. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνέλαβαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη αγόρια τα οποία θα κληθούν για εξηγήσεις, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, απ’ όπου αφέθησαν ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με πετονιά στο διάλειμμα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.