Ενώ η Κυριακή και η Δευτέρα σημείωσαν θερμοκρασίες χαμηλότερες του κανονικού για την εποχή, από την Τρίτη φαίνεται πως καταγράφεται αξιοσημείωτη άνοδος και επιστροφη στο φθινώπορο, ενώ τους 20 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο στην Κρήτη.

Σε όλη τη χώρα, η πρόβλεψη εντοπίζει θυελλώδεις ανέμους και βροχές, κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, πιθανά ισχυρές. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας όμως θα είναι αισθητή σε όλη την επικράτεια.

Λιγότερες βροχές, προβλέπει και για την Τετάρτη ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, με μικρά περάσματα και από την Αττική το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλότερη χωρίς να περιμένουμε άλλη ψυχρή εισβολή, ωστόσο οι έντονοι νοτιάδες θα επηρρεάσουν κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά τρη χώρα.

Από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, χωρίς καταιγίδες ή κατά τόπους βροχοπτώσεις.

Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, δεν ανησυχεί τους μετεωρολόγους, ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό του φθινοπώρου, με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλου να τις εντοπίζει ως «φυσιολογικές, μια και είναι χαρακτηριστικό φθινωπορινό συνήθειο». Στοιχείο ωστόσο που εντυπωσίασε τους ειδικούς ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina στην πορεία του από την Αδριατική έως την Μαύρη Θάλασσα, καθώς τόσο χαμηλά βαρομετρικά είχαν καταγραφεί πριν 20 χρόνια.