Ραγδαίες αναμένονται να είναι σήμερα οι εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate, αφού θα καταθέσει στις βελγικές αρχές ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί και να δώσει συγκεκριμένα ονόματα και γεγονότα.

Τα στοιχεία επρόκειτο να κάψουν πολλούς εμπλεκόμενους, την ίδια ώρα που η Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητα της και αρνήθηκε να κάνει την ίδια συμφωνία που έκανε ο Παντσέρι με τις αρχές.

Η ίδια, μάλιστα, νιώθει προδομένη, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξηγώντας πως οι Βέλγοι περιμένουν τα όσα θα πει ο Παντσέρι για να δουν αν θα μπορέσουν να «δέσουν» την κατηγορία για δωροδοκία, της Καϊλή.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, ο Παντσέρι αναμένεται να μιλήσει και για άλλους Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλακούν και ονόματα Ελλήνων. «Είναι παντελώς αναξιόπιστος, είναι χειραγωγούμενος. Ό,τι του πουν θα το υπογράψει. Ο στόχος του είναι να διαφυλάξει την ελευθερία της γυναίκας του και της κόρης του. Εκτιμώ πως η συμφωνία που έκαναν δεν θα τηρηθεί γιατί θα υπάρξει ισχυρή αντίσταση από αυτούς που θα κατηγορήσει».

Επιπλέον, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε ξανά τα βασανιστήρια που βιώνει η Καϊλή από τους Βέλγους. Δεν της επέτρεπαν να πλυθεί παρότι ήταν αδιάθετη ενώ κρατούσαν διαρκώς αναμμένα τα φώτα για να μην μπορεί να κοιμηθεί.

«Όταν τα είπα, ο εισαγγελέας έμεινε άφωνος και κοιτούσε τον ανακριτή που είχε δώσει την εντολή για την προφυλάκιση. Ήταν αμήχανοι. Είχα πετύχει τον σκοπό μου. Τους ταρακούνησα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε μάλιστα πως η Καϊλή «αισθάνεται προδομένη, για τη βαλίτσα από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε αυτό το “τοξικό τέρας” μέσα στο σπίτι της. Θεωρεί πως αυτή η βαλίτσα είναι προϊόν προδοσίας».

Τι θα αποκαλύψει ο Παντσέρι με τη συμφωνία

Με τη συμφωνία που έχει ο Παντσέρι δεσμεύεται να ενημερώσει τους ανακριτές και ειδικότερα τη Δικαιοσύνη για:

  • τον τρόπο λειτουργίας,
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με τρίτα κράτη,
  • τις οικονομικές δομές που έχουν δημιουργηθεί,
  • τους δικαιούχους των δομών και τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα,
  • την εμπλοκή ατόμων γνωστών ή μη γνωστών στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των ατόμων που παραδέχεται ότι διέφθειρε.