Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/02), ήρθε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης (01/03).

Χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή της σύγκρουσης. Φαίνεται μία πολύ έντονη λάμψη, που συνοδεύτηκε από την έκρηξη ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και ύστερα εστίες φωτιάς, νεκροί και τραυματίες παντού.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 42 ενώ τουλάχιστον 66 είναι αυτοί που έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης. Ακόμα, έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (01/03), το MEGA. Σε αυτό το υλικό φαίνεται, λοιπόν, η επιβατική αμαξοστοιχεία 500 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης, στο οποίο δεν είχε γυρίσει το κλειδί του δικτύου ο σταθμάρχης της Λάρισας.

Πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη

Η εμπορική αμαξοστοιχία που κινήθηκε προς τη Λάρισα και η επιβατική που έχει αναχωρήσει στις 19:22 από τη Αθήνα, βρίσκονταν στην ίδια γραμμή μετά το τραγικό λάθος του σταθμάρχη Λάρισας.

Πάντως, και οι δύο αμαξοστοιχίες έτρεχαν με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και βρίσκονταν στην ίδια γραμμή για περίπου 12 λεπτά και για απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων.

Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή που τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, πήραν φωτιά και εκτροχιάστηκαν.

Φωτογραφία κειμένου: ΕΡΤ