Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα συμβάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, τα οποία προκαλούν αισθήματα φρίκης.

Αποτρόπαιες εικόνες, εμφανής απουσία αστυνομικών δυνάμεων και συνεχόμενη ρίψη δακρυγόνων συνθέτουν το περιεχόμενο των αποσπασμάτων από τη νύχτα τρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν σκηνές βίας με ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα.

Σε ό,τι αφορά τις μαρτυρίες, κάτοικος της περιοχής, που βρέθηκε χθες στο σημείο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έκανε λόγο για «δολοφόνους» στην ΕΡΤ που χτύπησαν φίλο του με ρόπαλα και του έκοψαν το αυτί. Μάλιστα ανέφερε ότι τα ΜΑΤ έφτασαν μετά από 20-25 λεπτά. «Καμιά εικοσαριά άτομα τα οποία μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» τόνισε.

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: Παιδιά φύγετε, έρχονται επιδρομή Κροάτες. Δεν το πιστέψαμε.

Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατηθήκαμε στην αρχή. Έγινε συμπλοκή με παιδιά νεαρά, φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανέβηκαν προς τη θύρα 21 και ξαναγυρίζουν πίσω. Ξανά αρχίζουν τα σπάνε ότι υπήρχε όρθιο, σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε» τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί τον είχαν μαχαιρώσει στο χέρι. Έναν κολλητό μου φίλο που τον έφερα από το Περιστέρι. Φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όχι χούλιγκαν.