Σημαντικές διαφοροποιήσεις προκύπτουν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ανάμεσα στην ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) της ΕΛ.ΑΣ. και στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αδιάφθοροι του Εσωτερικών Υποθέσεων. Όλα αυτά στο πλαίσιο της διερεύνησης τυχόν ευθυνών αναφορικά με τα επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αν και στην ουσία των συμπερασμάτων, τόσο ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας όσο και η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αναδεικνύουν κοινούς –στην πλειοψηφία- υπεύθυνους, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οι Αδιάφθοροι εντοπίζουν σοβαρές ποινικές ευθύνες σε τουλάχιστον τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Αυτές κατά κύριο λόγο αφορούν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Πηγές αναφέρουν πως στο επίκεντρο της έρευνας του Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν δύο επικεφαλής –κατά την 7η Αυγούστου- στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, αλλά και προϊστάμενος του Αρχηγείου, ο οποίος μάλιστα έχει προβεί ήδη και σε νομικές ενέργειες σε βάρος των προϊσταμένων του, μεταξύ αυτών και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πόρισμα της έρευνας που διενήργησαν οι Αδιάφθοροι αποτελείται από 480 σελίδες και εμπεριέχει τα σήματα, τις διαταγές αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων και των δυνάμεων του πεδίου. Το πολυσέλιδο πόνημα παραδόθηκε στην εισαγγελία η οποία αναμένεται ν’ ασκήσει διώξεις, εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι Αδιάφθοροι βγάζουν «καθαρή» την Αθλητική Βία

Επίσης αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ενώ τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά τα αιματηρά επεισόδια και τον αδόκητο χαμό του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι Αδιάφθοροι του Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν πως η υπηρεσία λειτούργησε ικανοποιητικά.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε εκφραστεί -ανεπίσημα- η διάθεση να εξαιρεθεί απ’ όλη την έρευνα για τη σύλληψη των δεκάδων Κροατών χούλιγκαν η συγκεκριμένη υποδιεύθυνση, διαπιστώνεται πως και σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και σε αυτό της έρευνας, η Αθλητική Βία κινήθηκε by the book. Άλλωστε οι όποιοι ψίθυροι στην Κατεχάκη για την Αθλητική Βία, καταρρίφθηκαν σχεδόν εν τη γενέσει τους, μιας και η εισαγγελία μέσω παραγγελίας της ενέταξε την υποδιεύθυνση στα… βαθιά της υπόθεσης.