Φραστική επίθεση κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έλαβε χώρα έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της χώρας με το πλήθος να εξαπολύει προσβολές και βρισιές προς το πρόσωπό του. «Μην τολμήσεις ξανά αληταρά», ακούστηκε μεταξύ άλλων.

Ο ηθοποιός προσήλθε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από αστυνομικούς αλλά αυτήν την φορά δεν χόραγε χειροπέδες. Αυτό διότι αφέθηκε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει μετά το εγκεφαλικό.

Την ώρα που πλησίαζε στην πύλη του δικαστηρίου ένας πολίτης τον πλησίασε και του είπε: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου κατέθεσε στενός φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία έχει μηνύσει τον ηθοποιό ότι τη βίασε στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Όπως είπε ο μάρτυρας, στις εξετάσεις της θεατρικής σχολής είχε παρακολουθήσει τη διαδικασία και ο Πέτρος Φιλιππίδης και στη συνέχεια ζήτησε να συναντηθεί με την καταγγέλλουσα για να τη συγχαρεί…

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η καταγγέλλουσα βρέθηκαν μόνοι στα γραφεία και ο ηθοποιός είχε εμφανή ερωτική διάθεση.

«Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Α. είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι του το εκμυστηρεύθηκε η καταγγέλλουσα σε κατ’ ίδιαν συνάντηση. «Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα της», συμπλήρωσε.

Ο φίλος της καταγγέλλουσας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης συνέχιζε να την καλεί στο τηλέφωνο. «Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο, γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του για να τη δουν για έναν ρόλο. Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε».

Όμως, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, κατά τη δεύτερη συνάντηση η φίλη του δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό.

«Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δεν θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Τα μεγάλα οφέλη από τις συμφωνίες Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και το μονοπάτι που άνοιξε

Καύσωνας: Η Ευρώπη δεν έχει συλλογικό πλάνο αντιμετώπισης – Πάνω από 120.000 νεκροί λόγω ζέστης σε 4 δεκαετίες

Σπάτα: Αρνούνται την ελληνική εκδοχή του ατυχήματος οι φίλοι και η αδελφή του 22χρονου που σκοτώθηκε – «Αυτά είναι αηδίες»