Οι φίλοι και η αδελφή του Jack Fenton,  του Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε σε ένα φρικτό ατύχημα με ελικόπτερο όταν επέστρεφε από την Μύκονο, αρνήθηκαν ότι ο 22χρονος «αποσπάστηκε από το τηλέφωνό του». Μάλιστα, διαψεύδουν την ελληνική εκδοχή για το πώς συνέβη το δυστύχημα, λέγοντας ότι δεν είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες στους επιβάτες του ελικοπτέρου.

Ο Fenton και η παρέα του βρισκόταν στην Ελλάδα για κάποια γενέθλια και σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές, ο 22χρονος έτρεξε πίσω από το ελικόπτερο αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το αεροσκάφος καθώς ήθελε να βγάλει μια selfie, παρόλο που είχε προειδοποιηθεί να μην το κάνει από το πλήρωμα. Υποστηρίζεται ότι εκείνη τη στιγμή, ο Fenton χτυπήθηκε κατά λάθος από μια λεπίδα που στροβιλιζόταν. Η οικογένεια δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά περιμένει την σορό στη Βρετανία.

Η μητέρα του Jack, Victoria, μιλώντας από το Τόνμπριτζ του Κεντ, δήλωσε στη MailOnline πως η οικογένεια δεν βρισκόταν στην Ελλάδα, ενώ είναι «συντετριμμένη» από την απώλεια του γιου της, που φοιτούσε οικότροφος στο Sutton Valence, στο Μέιντστοουν.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά φαίνεται πως ήταν το πιο φρικτό δυστύχημα. Ο Jack είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, που γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εκεί», ανέφερε η μητέρα του.

Οι αντιδράσεις της αδερφής και των φίλων του

Με δηλώσεις στην «Daily Mail», η αδελφή του, Daisy, αντιδρά στα όσα ακούγονται για το ότι ο αδερφός της δεν υπάκουσε στις οδηγίες. H 20χρονη χαρακτήρισε «αηδίες» τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο του ελικοπτέρου.

«Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του Jack με ελικόπτερο. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα ήταν πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ότι δηλαδή γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και ότι παραβίασε το πρωτόκολλο, είναι αηδίες. Γιατί; Μα γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν».

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ανάγκασε τον αδελφό μου να γυρίσει πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως να ξέχασε κάτι. Ωστόσο, όσα ακούγονται, ότι γύρισε πίσω για να βγάλει selfie, είναι αηδίες, είναι ψέματα. Ο Jack δεν ήταν ένα πλούσιο και αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι με ελικόπτερο» είπε η αδερφή του.

Τα λεγόμενα της αδερφής του Jack υποστηρίζει και ο 20χρονος φίλος του, Jack Stanton-Gleaves, ο οποίος βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους φίλους του, τον 19χρονο James Yeabsley και τον 20χρονο Max Savage, οι οποίοι λέγεται ότι είναι «τραυματισμένοι». Για το περιστατικό, ο Stanton-Gleaves είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας άνοιξαν τις πόρτες.

Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Jack να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο για selfie και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω».

Τι υποστηρίζεται από την ελληνική πλευρά

Ο πιλότος και δύο άτομα από το προσωπικό συνελήφθησαν μετά το δυστύχημα, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κατέθεσε ότι ο Fenton είχε συνοδευτεί μέσα στο αεροδρόμιο προτού επιστρέψει πίσω τρέχοντας. Και οι τρεις θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αμέλεια ή ανθρωποκτονία αν διαπιστωθεί ότι είπαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν όταν δεν ήταν ασφαλές.

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, ανέφερε σε δήλωση ότι ο 22χρονος έτρεξε πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί. Ο Κανδύλης ισχυρίστηκε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και οδηγήθηκαν σε ένα ιδιωτικό σαλόνι περιμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Καθώς ήταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην άσφαλτο ορμώντας στο ελικόπτερο, ενώ του φώναζαν να σταματήσει. Μέσα σε δευτερόλεπτα σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Zelensky: «Ο Putin χειραγωγεί την Ευρώπη με τις τιμές του φυσικού αερίου»

Ματθαίος Γιωσαφάτ: Την τελευταία του πνοή άφησε ο κορυφαίος ψυχίατρος – Ποιό το θαυμαστό έργο του

Elon Musk: Δεν φαντάζεστε τι φιλοδώρημα άφησε σε μαγαζί στη Μύκονο