Ένα μάθημα του ρόλου της Δικαιοσύνης στις κοινωνίες προς την Πηνελόπη Αναστασοπούλου θέλησε να δώσει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός μέσα από το βήμα που έχει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο MEGA.

H δήλωση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την πρώτη καταγγέλουσα, η οποία κατηγορούσε τον Πέτρο Φιλιππίδη για κατ΄εξακολούθησιν βιασμό, ήταν σαν μια απόρριψη της απόφασης της Δικαιοσύνης. Ό,τι και να πιστεύει κανείς για την καταγγέλουσα και τον ηθοποιό, όποια προσωπική άποψη κι αν έχει, αν δεν γινόταν να την εκφράζει μια φορά πριν, δε γίνεται να την εκφράζει δημόσια τώρα, από τη στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση και δεν πρόκειται να πάει σε Εφετείο για να αλλάξει.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για αυτή την περίπτωση και όταν η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μιλάει για διπλό βιασμό της κοπέλας που δεν δικαιώθηκε, κρίνει την Δικαιοσύνη κατά το δοκούν και ακυρώνει την ετυμηγορία.

Γι΄αυτό και ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός εξέφρασε στην εκπομπή της Μελέτη την άποψη πως η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν επιτρέπει να κάνουμε λόγο για βιασμό, εκτός και αν έχει κάποιος την ανάγκη να τον τρέχει δικαστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Νομίζω ότι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου προέβη σε ένα γλωσσικό σφάλμα, δεν ξέρω, μακάρι να είναι γλωσσικό σφάλμα, διότι από τη στιγμή που υπάρχει μια απόφαση της δικαιοσύνης που λέει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος για τον βιασμό, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες η κοπέλα η οποία είχε βιαστεί δύο φορές δεν δικαιώθηκε.

Αν δεν υπάρχει γλωσσικό σφάλμα, τότε υπάρχει πρόβλημα, διότι και οι άλλες κοπέλες που καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις απόπειρες βιασμού, αν βγαίνουν και λένε ότι «δεν αποπειράθηκε να τις βιάσει». Μα πώς δεν αποπειράθηκε; Αφού η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι αποπειράθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν αποπειράθηκε, άρα πώς η κοπέλα την οποία βίασε δύο φορές δεν νιώθει δικαιωμένη;».

Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε μια συζήτηση περί λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ο Κώστας Τσουρός τόνισε πως η δικαιοσύνη που έχουμε ορίσει ως κοινωνίες, υπάρχει γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις και έχουμε συμφωνήσει πως θα γίνεται δεκτή κι όταν δε μας ικανοποιεί κι όταν μας ικανοποιεί.

«Και οι αποφάσεις πολλές φορές μπορεί να κριθούν, συμφωνούμε. Αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτή τη χώρα επιτέλους ότι έχουμε τη δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί τον φάρο αυτής της υπόθεσης και όλων των υποθέσεων. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τη δικαιοσύνη είμαστε ζούγκλα, δεν υπάρχουν νόμοι. Αν αρχίσουμε να λέμε ότι έβγαλαν λάθος απόφαση οι δικαστές, τότε πού πάμε;».