Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας ζήτησαν και έλαβαν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν την 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Η προκαταρκτική έρευνα που άνοιξε μετά από μήνυση του πατέρα οδήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της Φαίης Μπακογιώργου για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα της κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, η 23χρονη αδερφή της για ανθρωποκτονία με δόλο και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου και η σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπορία ανθρώπου κατά συρροή, διακοπή κύησης, ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για σωματική βλάβη ανηλίκου, μετά τις καταγγελίες γειτόνων πως κακοποιούσε τα παιδιά του θύματος.

Από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η σπιτονοικοκυρά αλλά και η αδελφή της, είχαν κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη Φαίη Μπακογιώργου αφού την απειλούσαν τη χτυπούσαν και την εξανάγκαζαν να επαιτεί.

Σημειώνεται, ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.