Από την έρευνα κιόλας του Νίκου Μπακογιώργου, του πατέρα της Φαίης είχαν προκύψει ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του ερευνητής-συγγραφέας, Χάρης Βεραμόν, είχαν φέρει στην επιφάνεια έναν ακόμη μυστηριώδη θάνατο στο διαμέρισμα-κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου. Αυτόν τον 67χρονης Χριστίνας Πίσπα.

Οι γείτονες είχαν μιλήσει αρκετά. Στο διαμέρισμα που είχε καταντήσει κοινόβιο, η σπιτονοικοκυρά φέρεται να είχε στήσει πραγματική φάμπρικα εκμετάλλευσης. Εκμετάλλευσης και κακοποίησης, αφού σύμφωνα και με αστυνομικές πηγές, τα παιδιά της Φαίης Μπακογιώργου είχαν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στη δίνη της κακομεταχείρισης. Γι’ αυτό άλλωστε της είχαν πάρει τα τρία παιδιά της, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

Υπόθεση Φαίης Μπακογιώργου
Η ανθρωποκτονία της Φαίης δεν είναι η μοναδική υπόθεση που εξετάζουν οι Αρχές

Τον Μάιο του 2021 η 67χρονη Χριστίνα Πίσπα βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς. Υπήρχαν αναφορές που ήθελαν την αδικοχαμένη γυναίκα να ταλαιπωρείται από αρκετά προβλήματα υγείας. Ήταν πρώην εργαζόμενη στη ΔΕΗ, ωστόσο κάποιες αναποδιές την είχαν οδηγήσει στον δρόμο. Πριν από την εμφάνιση της περιβόητης σπιτονοικοκυράς Παγώνας Τ., η Χριστίνα έτρωγε από τα κοινωνικά συσσίτια.

Κατά πληροφορίες, στο σπίτι κλήθηκε γιατρός όπου επιβεβαίωσε τον θάνατό της. Η υπόθεση ποτέ δεν εξετάστηκε ως εγκληματική ενέργεια. Από την έρευνα όμως του τμήματος Ανθρωποκτονιών, όπως και από αυτή του πατέρα της Φαίης, προκύπτουν σοβαρά επεισόδια κακοποίησης της εν λόγω γυναίκας. Η σπιτονοικοκυρά φέρεται πως έστελνε την μεσήλικη να ζητιανεύει και της έπαιρνε τα χρήματα. Παράλληλα όμως, η Παγώνα Τ. φέρεται να είχε στήσει μία κομπίνα, αναγκάζοντας τη γυναίκα να πέφτει μπροστά σε αυτοκίνητα, προκειμένου να διεκδικεί αποζημιώσεις.

Πλέον είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης να εξακριβωθεί αν οι κακουχίες που είχε υποστεί αυτή η γυναίκα, αποτελούν ευθύνη της σπιτονοικοκυράς και ως εκ τούτου να έχουμε να κάνουμε και με μία δεύτερη ανθρωποκτονία, πέρα από αυτή της αδικοχαμένης Φαίης!

Επ’ αυτού, όπως αναφέρουν κύκλοι του δικαστικού ρεπορτάζ, έχει ήδη σχηματιστεί δεύτερη, ξεχωριστή δικογραφία από αυτή της Φαίης. Ως εκ τούτου, μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να προχωρήσει νέα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες, η Χριστίνα Πίσπα έχασε τη ζωή της.