«Σπάει» τη σιωπή της η μητέρα του Αλέξη Γεωργούλη και μιλά για την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος του γιου της.

«Δεν ξέρω εγώ παιδί μου τίποτα να σου πω. Εγώ το παιδί μου το ξέρω… Από εκεί και πέρα… Ό,τι γίνει θα φανεί μετά τις εκλογές. Ό,τι είναι και δεν είναι, θα φανεί τότε», ανέφερε μιλώντας στον Alpha η μητέρα του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη.

Ο Γεωργούλης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με δικηγόρους και εισαγγελέα

Η υπόθεση που έχει φέρει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις ωστόσο αναμένεται να καθυστερήσει από το Ευρωκοινοβούλιο. Όπως μετέδωσε το Open στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ο κ. Γεωργούλης ενδέχεται να πάει στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή είτε την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους Βέλγους δικηγόρους του και την εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία. Όσον αφορά τη διαδικασία άρσης της ασυλίας, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του Open πως η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

 

Τι δηλώνουν συγγενείς και φίλοι

Ένας από τους αρκετά στενούς του φίλους, από τα χρόνια του σχολείου ακόμα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά. Ο Θεόδωρος Λιάκος, αναφέρει: «Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια από τα χρόνια του σχολείου. Είμαστε κολλητοί τα 10-15 τελευταία χρόνια. Δεν έχει αλλάξει στάση ζωής, ανεξάρτητα αν ήταν ηθοποιός ή ευρωβουλευτής. Όλα αυτά που ακούγονται, μας έχουν σοκάρει, δεν πιστεύω τίποτα από αυτά. Μίλησα μαζί του είναι και ο ίδιος σοκαρισμένος. Δεν είχε γνώση για όλο αυτό.

Τη γνώριζε την κοπέλα. Χωρίς να το γνωρίζω έχω την εντύπωση ότι είχαν μια στενή σχέση. Το πόσο στενή ήταν αυτή, δεν το ξέρω. Δεν είχε δύναμη να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ. Όταν κάποιος δεν γνωρίζει κάτι και γίνεται γνωστό σε όλη την Ελλάδα… Για τον Αλέξη θα μιλήσει πάρα πολύς κόσμος.

Δεν μπορεί τώρα, με πόσες σχέσεις, τόσα χρόνια να μην είχε ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά και τώρα ξαφνικά να έχει τόσο σοβαρή καταγγελία».

Φίλος του και ο αντιδήμαρχος Αγιάς, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σαν φιλοσοφία. Την Κυριακή το βράδυ το έμαθα μέσω της ανακοίνωσης. Επικοινώνησα ελάχιστα μαζί του για να του δηλώσω ότι είμαι παρών σε οτιδήποτε χρειαστεί. Νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη ψυχολογία που θα μπορούσε να έχει. Ζώντας με έναν τέτοιον άνθρωπο δεν μου δίνουν τα πειστήρια ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι».