Άστατος σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα παραμείνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, χωρίς ανάλογα φαινόμενα με αυτά που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Συγκεκριμένα, οι Κλέαρχος Μαρουσάκης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Νικολέτα Ζιακοπούλου και Τάσος Αρνιακός βρίσκονται σε κοινή γραμμή ως προς τον άστατο καιρό των επόμενων ημερών, ωστόσο, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 κάνει λόγο ακόμα και για 30άρια την Κυριακή.

Υποχωρεί λοιπόν η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, σλυμφωνα με τον οποίο τα υπολείμματα του Elias θα εμφανιστούν προς τα νησιά του Αιγαίου. Τις επόμενες ημέρες, αναμένουμε βροχές στα ορεινά της χώρας, ενώ ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στους 30 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από την άλλη, ανέφερε την Πέμπτη πως είναι και σήμερα μια μέρα δύσκολη μέχρι το μεσημέρι. «Δεν περιμένουμε κύμα κακοκαιρίας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, αλλά θα τελειώσει η κακοκαιρία Elias.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πάμε μέχρι Κυριακή με καταιγίδες

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, παρά την υποχώρηση των έντονων φαινομένων από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Μέχρι την Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν, με τη βελτίωση να έρχεται από την άλλη Δευτέρα.

Σε σχέση με όσα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias σε Θεσσαλία και Εύβοια, ανέφερε πως αυτή είχε μικρότερη διάρκεια από τον Daniel, αλλά μεγαλύτερη ένταση. Αν διαρκούσε περισσότερο, θα ήταν πιο ισχυρή από τον φονικό Daniel.

Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις βροχές να μετατοπίζονται ανατολικά και νότια, δηλαδή προς την ακτογραμμή της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ προς το απόγευμα θα βρέχει και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού από βορρά προς νότα.