Ο Αλέξης Κούγιας είναι πολύ πιθανό να αναλάβει την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου για την οποία κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα», η πλευρά του πατέρα Αντωνίου έχει κάνει μία πρώτη επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια, ώστε ο γνωστός ποινικολόγος, να αναλάβει την εκπροσώπηση του για την υπόθεση της Κιβωτού. Ο Αλέξης Κούγιας φέρεται να απάντησε ότι θα αναλάβει τον πατέρα Αντώνιο, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα είναι ο μοναδικός συνήγορός του. Αυτό σημαίνει, ότι ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να αφήσει τους συνηγόρους που ήδη έχει προσλάβει.

Η αντίδραση του πατέρα Αντώνιου

Ο πατέρας Αντώνιος, με ένα υπόμνημα 108 σελίδων, αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν σχετικά με τη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και κάνει λόγω για «κατασκευή» κατηγορητηρίου.

Όπως υποστήριξε «οι καταγγελίες κατασκευάστηκαν ανεπιτρέπτως, διά “ανασύνθεσης”- “εμπλουτισμού” γεγονότων, με αποτέλεσμα τα διαλαμβανόμενα στα κατηγορητήρια να μην ταυτίζονται με τα διαλαμβανόμενα στις αντίστοιχες καταγγελίες».

Παράλληλα χαρακτήρισε τις δομές της οργάνωσης στην επαρχία «πρότυπα κέντρα παιδικής προστασίας» και έκανε λόγο για «αμαύρωση» όλης της προσπάθειας από «εν αιθρία, όλως αβάσιμες, βρίθουσες πολιτικών ψευδών καταγγελίες», που η μία αντιγράφει την άλλη.