Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού στο Λεοντάρι και τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομ, γίνεται γνωστό πως έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ο 41χρονος αρχιφύλακας βρίσκεται υπό κράτηση και ερευνώνται όλα τα στοιχεία, όπως και οι μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών και επιβατών του αυτοκινήτου, το οποίο αποτέλεσε την αιτία για την καταδίωξη από την Αλίαρτο στο Λεοντάρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής.

Πως περιέγραψε ο αρχιφύλακας στον Αλέξη Κούγια το περιστατικό στο Λεοντάρι

Για το περιστατικό στο Λεοντάρι Βοιωτίας, αναφέρθηκε και ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναμένεται ν’ αναλάβει τη νομική υπεράσπιση του 41χρονου αρχιφύλακα.

Ο κ. Κούγιας περιέγραψε με επιφύλαξη τα όσα έχει πληροφορηθεί περί του περιστατικού, καθώς εκτιμά πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πλήρης εικόνα για το τι συνέβη. Άλλωστε σημειώνει πως ο αρχιφύλακας και ο 17χρονος Ρομ είχαν έρθει σε σωματική επαφή, δίνοντας μία εικόνα η οποία θα μπορούσε να πει κανείς πως παραπέμπει σε πάλη. Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πάντως πως ο αρχιφύλακας βρίσκεται τρόπον τινά σε σύγχυση.

«(σ.σ. ο αρχιφύλακας)… φέρεται ότι πυροβόλησε και αφαίρεση τη ζωή ενός 17χρονου Ρομ μετά από πολύωρη καταδίωξη στα χωριά της Βοιωτίας. Ο ίδιος ο αστυνομικός, σε αυτά που μου διηγήθηκε βρέθηκε σε μία σύγχυση όσον αφορά τις συνθήκες του πυροβολισμού, γιατί υπήρξε επαφή σωματική με τον νεαρό 17χρονο.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν θέλω να πάρω θέση ούτε υπέρ του αστυνομικού ούτε κατά του νεαρού. Ήθελα να δω τι ακριβώς είχε συμβεί από τα αντικειμενικά στοιχεία και από τις καταθέσεις αυτών των μαρτύρων», σημείωσε ο έμπειρος νομικός.