Το οριστικό τέλος από την Κιβωτό του Κόσμου είναι ο επίλογος της θητείας του πατέρα Αντώνιου. Σήμερα λήγει η προθεσμία που έδωσαν οι Αρχές στον ιδρυτή της Οργάνωσης προκειμένου να απομακρυνθεί από τη Δομή.

Ειδικότερα, χθες η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγόρευσε τόσο στον ίδιο όσο και σε πρώην στελέχη που απολύθηκαν να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση. Η εντολή έδινε 24 ώρες στον ίδιο να εγκαταλείψει την Κιβωτό, ενώ είχε έναρξη ισχύος από τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει για περίπου 90 ημέρες.

Αυτό ισχύει και για τα τρία από τα πέντε στελέχη που «ξηλώθηκαν» από τη νέα διοίκηση με πρόεδρο πλέον την Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Πρόκειται για τον 34χρονο Ιρακινό, που ήταν γενικός διευθυντής της Οργάνωσης, τον 35χρονο Πασχάλη, δεξί χέρι του Πατέρα Αντωνίου και πρόσωπο που καταγγέλλουν αρκετοί τρόφιμοι για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, καθώς και τη σύζυγό του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Και όμως, 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν… στην μαγεία – «Ισοφαρίζουμε» το ποσοστό της Τουρκίας

Σημειώνεται, επίσης, πως ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, συνήθιζαν να μένουν στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της δομής του Κολωνού, πράγμα που σημαίνει πως με βάση την εισαγγελική εντολή απαγορεύεται να προσεγγίσει με όποιο τρόπο το σπίτι του.

Για την ώρα, το που βρίσκεται ο ίδιος παραμένει άγνωστο, αφού όπως υποστήριξαν άνθρωποι της δομής, έχουν να τον δουν τρεις ημέρες.

Από την άλλη, οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζουν πως δεν του έχει κοινοποιηθεί ή διάταξη και ότι από τη στιγμή που θα του κοινοποιηθεί έχει περιθώριο τριών ημερών για να απομακρυνθεί από τον χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τρεις στενούς συνεργάτες του, αλλά όχι για την πρεσβυτέρα, η οποία δεν έχει σε βάρος της καταγγελίες, οπότε μπορεί και στο διαμέρισμα να μένει και τις δομές να επισκέπτεται.

Στο μεταξύ, χθες ενώπιον των δυο Εισαγγελέων Ανηλίκων, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα για την υπόθεση, βρέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του έχει επιβεβαιώσει πρόσωπο που έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές. Ο ίδιος κλήθηκε να κάνει συμπληρωματική κατάθεση για τα όσα είχε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.