Ανατροπή στην υπόθεση της 14χρονης που διέμενε σε δομή στη Νέα Σμύρνη και είχε πέσει θύμα βιασμών, καθώς η ανήλικη φέρεται να εκδικόταν από έναν πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού του κόσμου», όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (22/03).

Συγκεκριμένα, ένας 24χρονος με το όνομα Ελλάδιος Σπηρλιώτης, ο οποίος είχε κάνει ψευδείς καταγγελίες για την «Κιβωτό του κόσμου», φαίνεται πως κατηγορείται για την υπόθεση μαστροπείας με τη 14χρονη. Μάλιστα, ο νεαρός είχε και προφίλ στο Facebook με το ψευδώνυμο «Στέφανος Γουναράς».

Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με τα όσα – κατά πληροφορίες – αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης της 14χρονης από τη δομή της Νέας Σμύρνης, ο Ελλάδιος Σπηρλιώτης φέρεται να παραδέχεται πως ήταν στο ξενοδοχείο, το βράδυ της Κυριακής (19/03), τραβώντας βίντεο την ώρα της σεξουαλικής επαφής τρίτου με την ανήλικη.

Ως εκ τούτου, ο 24χρονος συνελήφθη για την υπόθεση μαστροπείας, με θύμα τη 14χρονη, μαζί με έναν 30χρονο και έναν 25χρονο. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Τι είχε ισχυριστεί ο 24χρονος για την «Κιβωτό του κόσμου»

Ο Ελλάδιος Σπηρλιώτης είναι ένας πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του κόσμου», ο οποίος σε συνέντευξή του στο MEGA είχε περιγράψει τις άθλιες συνθήκες της δομής.

«Με το πέρασμα του καιρού τα πράγματα χειροτέρευαν. Όταν κάναμε ένα λάθος υπήρχε η τιμωρία», είχε πει. Παράλληλα, ο ίδιος είχε δηλώσει εργαζόταν στις αποθήκες της δομής γι’ αυτό και γνώριζε πού πήγαιναν τα ρούχα που γίνονταν δωρεά. Όπως είχε ισχυριστεί, του είχε ζητηθεί από τους ιθύνοντες να πάει να πετάξει τα ρούχα και, μάλιστα, να σιγουρευτεί να τα πετάξει μέσα στους κάδους.

Ο νεαρός, στη συνέχεια, ανασκεύασε τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι όσα κατήγγειλε στον «αέρα» του MEGA ήταν ψεύδη, ισχυριζόμενος ότι είχε προηγηθεί χρηματισμός του. Η εκπομπή «Live News» δημοσίευσε μηνύματα που Ελλάδιου Σπηρλιώτη που αποδείκνυαν ότι οι ισχυρισμοί του στο βίντεο ήταν ψευδείς και ότι αυτός ήταν που εκβίαζε την εκπομπή και δημοσιογράφους. Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, πάντως, εκείνος άρχισε να στέλνει μηνύματα ζητώντας χρήματα.

Τι αναζητούν οι Αρχές μετά την κατάθεση από τη 14χρονη

Επισημαίνεται ότι την πρώτη του κατάθεση στο «Σπίτι του παιδιού» έδωσε το 14χρονο κορίτσι-θύμα μαστροπείας με πρωταγωνιστή, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο γνωστό με το προσωνύμιο «Ταχίρ». Μάλιστα, πρόκειται για δομή του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα νότια προάστια της Αττικής, με την κατάθεση να δίνεται παρουσία παιδοψυχολόγου και την ανήλικη να είναι σε ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση.

Για τη νέα υπόθεση μαστροπείας μίλησε, την Τετάρτη (22/03), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τονίζοντας πως η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε η ίδια, η 14χρονη είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γυρνούσε το πρωί. Αυτό που είχε γίνει γνωστό στην Αστυνομία, ήταν για μια ανήλικη που εξαφανιζόταν από δομή.

«Αυτό που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή, δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρουν παιδιά, ανέφερε η Κωνσταντίνου Δημογλίδου και έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε, ακόμα, ότι η συμπεριφορά της 14χρονης είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

Photo credits: MEGA