Στο στόχαστρο των Αρχών, που ερευνούν την υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου», βρίσκεται ο Πάτερ Αντώνιος καθώς στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα: της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Την ώρα που η διορία που είχαν δώσει οι Αρχές στον πατέρα Αντώνιο να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις της και τις δομές της ΜΚΟ έληξε, για πρώτη φορά καταγράφηκε την Παρασκευή κινητικότητα σε ένα από ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ο ιδρυτής και εμπνευστής της Οργάνωσης και η πρεσβυτέρα, στη Ραφήνα.

Πρόκειται για το ένα από τα σπίτια που δηλώνει ως κατοικία η Σταματία Γεωργαντή.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι γείτονες που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν δει καμία κίνηση στο σπίτι, το απόγευμα της Παρασκευής για πρώτη φορά άναψαν φώτα, ενώ ένα λευκό αυτοκίνητο έφτασε στο σπίτι.

Με βάση το ρεπορτάζ, πιθανολογείται η κίνηση αυτή να μαρτυρά την μετεγκατάσταση του ζεύγους από την Κιβωτό στη Ραφήνα, αφού πλέον ο νόμος τους απαγορεύει να βρίσκονται στις δομές. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται στο σπίτι ή εάν ο ίδιος και η σύζυγός του φιλοξενούνται ακόμη σε κάποιο σπίτι στελέχους του πρώην Δ.Σ. της Κιβωτού.

Ο ίδιος, αν και δεν έχει εμφανιστεί ακόμη αυτοπροσώπως, επιχείρησε να στείλει το δικό του μήνυμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μέσω του στενού του περιβάλλοντος.

Αν και ζήτησε να μπουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του, είπε πως «…με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετρά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Σε αντίθεση με τον ιερέα, την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από τις συγκλονιστικές καταγγελίες πραγματοποίησε η πρώην πρόεδρος της οργάνωσης και σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Η πρεσβυτέρα εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη δομή της « Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, στον τέταρτο όροφο της οποίας διατηρούσαν σπίτι μαζί με τον πατέρα Αντώνιο. Η ίδια έφυγε από τη δομή μαζί με ένα βοηθό της, ο οποίος κρατούσε μία μεγάλη βαλίτσα με πράγματα, από την πίσω πόρτα της δομής.

Σε βίντεο που κατέγραψε τηλεοπτική εκπομπή, η πρεσβυτέρα φαίνεται να εκνευρίζεται με το που βλέπει μπροστά της τις κάμερες, ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία σχετική δήλωση και έφυγε σαν κυνηγημένη μέσα σε δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβυτέρα φαίνεται να χτυπάει εκνευρισμένη το πόδι της στην άσφαλτο αλλά και το τζάμι του αυτοκινήτου, περιμένοντας τον βοηθό της να μετακινήσει το αμάξι, καθώς ήταν σταματημένο σε σημείο που δεν άνοιγε η πόρτα του συνοδηγού.

«Ρε άντε φύγετε από εδώ», ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους, ενώ μόλις καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα, μπαίνει μέσα και φεύγει πολύ γρήγορα.

Η παρουσία της πρεσβυτέρας στη σημείο, δείχνει πως μάλλον έχει λήξει η προθεσμία που είχε δώσει η εισαγγελία για την εγκατάλειψη της δομής από την ίδια και τον πατέρα Αντώνιο.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για εκτεταμένη έρευνα σε βάθος πενταετίας στη «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και στα οικονομικά 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.