Τόσο καιρό που εκτυλίσσονταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κρατούσαν σιγή ισχύος. Τη μοναδική συνέντευξη που παραχώρησαν, ήταν μία ημέρα αφότου έγινε γνωστή η καταγγελία του 19χρονου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τα παιδιά τους εκδικούνται.

Τώρα περνάνε στην αντεπίθεση πηγαίνοντας στον Άρειο Πάγο, μετά την «έξωση» από τη δομή του Κολωνού. Ο δικηγόρος τους, Θεόδωρος Κονταξής, μετέβη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και αναμένεται να συναντήσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ώστε να καταθέσει μήνυση εις βάρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου.

Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα υποστηρίζουν πως τα μέλη του Δ.Σ. παραβίασαν την οικιακή ειρήνη και προέβησαν σε παραβίαση καθήκοντος. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι το ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητο τους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε ενοικίαση σπιτιού αλλά και αποθήκης.

Διαβάστε ακόμη: Το αμφίβολο εγχείρημα: Σε ισχύ το εμπάργκο της Δύσης στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής

Στο μεταξύ, ο πατέρας Αντώνιος έστρεψε τα βέλη του, μέσω των δικηγόρων του, και κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της κυβέρνησης για τη στάση τους στα όσα συμβαίνουν.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή εισαγγελέα απαγορεύεται η είσοδος των δυο τους, καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων στις δομές της Οργάνωσης. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι καταθέσεις τεσσάρων παιδιών, που φιλοξενούνται στη δομή της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», τα τέσσερα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός». Όμως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες – μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατέρα Αντώνιου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιούν έλεγχο τη διαδρομή των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή της Οργάνωσης, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει και τα απειλητικά μηνύματα προς τα παιδιά που κατήγγειλαν.