Την μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι καταγγελίες που διαδέχονται η μία την άλλη για τις καταστάσεις που βίωναν παιδιά σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Άλλη μία συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται να μπει στην στοίβα, με τον 20χρονο σήμερα Κωνσταντίνο να καταγγέλλει πως ο πάτερ Αντώνιος, έδωσε εντολή να γίνει έκτρωση σε κοπέλα που έμεινε έγκυος.

«Για παράδειγμα θα σας πω την… που την είχαν αφήσει έγκυο, τη φέρανε στη Χίο αλλά έφαγε πολύ απομόνωση. 4 – 5 μήνες ήταν σε ένα δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανέναν άνθρωπο ή με κανένα παιδί. Μόλις κατάλαβαν οι παιδαγωγοί ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της, την πήγαν στο νοσοκομείο και ήταν έγκυος. Μετά ο πάτερ Αντώνης είπε να την κάνουν έκτρωση», δήλωσε ο 20χρονος στο Mega.

Ο 20χρονος, που ήταν τρόφιμος της δομής στον Κολωνό από τα 11 έως τα 15 του χρόνια κατήγγειλε πως άνθρωποι της δομής τον υποχρέωσαν να αφήσει το σχολείο για να πάει για δουλειά.

«Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ» είπε.

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εισαγγελία Αθηνών για τις καταγγελίες ξυλοδαρμών και σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την αντικατάσταση της διοίκησης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, ώστε να μην κλείσουν οι δομές και βρεθούν στο δρόμο δεκάδες παιδιά.