Αντιμέτωπος και με πέμπτη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, που έλαβε χώρα το 2003 στο Σόχο, βρίσκεται ο Ράσελ Μπραντ, με την αστυνομία του Λονδίνου να το ανακοινώνει επίσημα. Φαίνεται πως άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για τον ηθοποιό, με τον ίδιο να διαψεύδει τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείθει ιδιαίτερα.

«Έχουμε γνώση των ρεπορτάζ των Sunday Times και Channel 4 για καταγγελίες περί σεξουαλικών αδικημάτων. Στις 17 Σεπτεμβρίου η μητροπολιτική αστυνομία έλαβε μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, η οποία φέρεται να συνέβη στο Σόχο το 2003. Αστυνομικοί είναι σε επικοινωνία με τη γυναίκα και θα της παράσχουν υποστήριξη», δήλωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ. 

Σημειώνεται πως εκτός από τις τέσσερις καταγγέλουσες, που κατηγορούν τον Ράσελ Μπραντ για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σωματική και συναισθηματική κακοποίηση για περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν από το 2006 έως το 2013, ακόμα μία γυναίκα τον κατηγόρησε χθες.

Η Άλις, όπως είναι το ψευδώνυμο της, κατηγορεί τον Ράσελ Μπραντ για σεξουαλική επίθεση, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και ο ηθοποιός 31. 

Το Youtube «παγώνει» το κανάλι του Ράσελ Μπραντ

Την ίδια ώρα, το Youtube σταματά τις διαφημίσεις και τα βίντεο του Ράσελ Μπραντ, και παγώνει τα έσοδα από το κανάλι του, εν μέσω των καταγγελιών. Αυτό θα είναι και ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τον ίδιο, αν και αυτό θα είναι -όπως όλα δείχνουν- το λιγότερο πρόβλημα του.

Υπενθυμίζεται πως και το BBC έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τον Ράσελ Μπραντ, αφού οι κατηγορίες των γυναικών αφορούν την εποχή που ο ηθοποιός εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο, γεγονός πως σχολιάσε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ο πατέρας του ηθοποιού.

Ο Ρον Μπραντ πιστεύει πως έχει ξεκινήσει μια βεντέτα εις βάρος του γιου του, αλλά η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν όλα αυτά είναι μεγαλειώδη ψέματα ή φριχτή αλήθεια.

Διότι να σημειωθεί πως και η Κέιτι Πέρι, μετά το διαζύγιο της από τον Ράσελ Μπραντ (ένας γάμος που κράτησε 14 μήνες) είχε δηλώσει πως «ένιωσα μεγάλη ευθύνη για το τέλος μας, αλλά μετά ανακάλυψα την πραγματική αλήθεια, την οποία δεν μπορώ απαραίτητα να αποκαλύψω, γιατί την κρατάω κλειδωμένη στο χρηματοκιβώτιό μου για μια βροχερή μέρα».