Για τις 9 Ιανουαρίου 2024 αναβλήθηκε από τον Άρειο Πάγο η συζήτηση για την αναίρεση που έχει ασκηθεί ως προς την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Ενώπιον του ΣΤ´ τμήματος του Αρείου Πάγου βρέθηκε η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν μαζί με τους δικηγόρους της οικογένειας Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου για να αντιταχθούν για δεύτερη φορά στο σκεπτικό του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με το οποίο αφέθηκε ξανά ελεύθερος ο Κορκονέας.

Η σημερινή συζήτηση διεξήχθη εν μέσω αρκετών εντάσεων και κατηγοριών από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας με την πρόεδρο να προχωράει σε δήλωση αποχής από έδρας για λόγους ευπρέπειας Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί αναβολή στην υπόθεση σε αυτή την περίπτωση με το δικαστήριο να αναβάλει για 9 Ιανουαρίου 2024.

«Προτίθεμαι να δηλώσω αποχή για όσα ακούστηκαν για το όνομα μου σε αυτή την αίθουσα» είπε χαρακτηριστικά καθώς νωρίτερα είχε υποβληθεί αίτημα προκειμένου να γνωστοποιηθεί στο δικαστήριο ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η πρόεδρος του τμήματος που θα δίκαζε την υπόθεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου. «Αυτή είναι η έννοια τους κράτους δικαίου; Του Ανώτατου Δικαστηρίου; Μετά από 50 χρόνια δικηγορίας! Θα είχε τελειώσει σε μισή ώρα αυτή η διαδικασία! Όλη η μεθόδευση γίνεται για ποιο λόγο; Αυτή είναι προσχηματική δήλωση αποχής! Τι σημαίνει προτίθεται να απέχει; Θα μείνει για άλλους δυο μήνες ο κατηγορούμενος εκτός φυλακής», είπε συγκεκριμένα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι όλο αυτό «θα μείνει ο δολοφόνος άλλους δυο μήνες εκτός φυλακής! Εξυπηρετείτε τον Κορκονέα» και η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί με νέα πρόεδρο χωρίς αναβολή.