Κατηγορηματικά αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδιδονται οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν λίγες ημέρες πριν για διακίνηση ναρκωτικών μετά τον εντοπισμό ποσότητας εξαρτησιογόνων ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις ουσίες που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Περιστέρι αλλά και στο σακίδιο του ενός εκ των κατηγορουμένων ήταν ποσότητες ηρωίνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και κάνναβης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις άνδρες, έχοντας ως «ορμητήριο» ένα σπίτι στο Περιστέρι, διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές του κέντρου και συγκεκριμένα σε Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα.

Από την έρευνα στα σπίτια όπου φέρεται να αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 133,5 γραμμ. ηρωίνης, 505 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 411,85 γραμμ. κάνναβης, 20 γραμμ. άγνωστης σύστασης ουσίας, πλαστό χαρτονόμισμα, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος κενών συσκευασιών.

Και οι τρεις στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών αλλά πως ό,τι είχαν στην κατοχή τους ήταν για προσωπική χρήση.

«Δεν έγιναν έτσι όπως τα λένε οι αστυνομικοί»

Μάλιστα ο ένας από τους τρεις υποστηρίζει ότι δεν γνωριζει καν τους συγκατηγορούμενους του και πως δεν βρέθηκε ποτέ σε κανένα από τα δύο σπίτια σε Άγιο Παντελεήμονα και Περιστέρι. Είναι πακιστανικής καταγωγής και όπως λέει βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια.

«Αυτά τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σακίδιο τα είχα αγοράσει για δική μου χρήση, πριν λίγες μέρες και θα με έβγαζαν για περίπου ένα μήνα. Τα αγόρασα 10€ το γραμμάριο. Είχα δώσει πεντάκοσια ευρώ και χρωστούσα άλλα τόσα. Επειδή είμαι άρρωστος μπορεί να λιποθυμήσω άνα πάσα στιγμή. Έκανα ηρωίνη και χάπια, έχω μπει σε πρόγραμμα, είχα κόψει και ξαναξεκίνησα τους τελευταίους έξι μήνες. Πιο πολύ κάνω σίσα. Τα πήγαινα στην Ελευσίνα για να τα κρύψω», λέει και υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί έχουν παραποιήσει τα όσα έχουν συμβεί:

«Δεν έγινε έτσι όπως τα λένε οι αστυνομικοί. Πήρα ταξί δεν έκανα ενδιάμεση στάση κατέβηκα κατευθείαν στο μετρό στο Περιστέρι. Είναι το πιο κοντινό μετρό που έχει το σπίτι μου. Όταν ζαλίζομαι από τους ιλίγγους που υποφέρω δεν πηγαίνω στη δουλειά…Εμένα με έπιασαν όταν κατέβηκα από το μετρό. Τους συγκατηγορούμενους μου δεν τους γνωρίζω. Δεν έχω καμία σχέση με το τι βρέθηκε στις έρευνες των δύο σπιτιών. Έχω μείνει φυλακή 20 μήνες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών δηλαδή για δική μου χρήση και μέσα στη φυλακή έκανα πρόγραμμα απεξάρτησης και βγήκα από την φυλακή πριν ένα χρόνο»

Μάλιστα ο ίδιος κατά την απολογία του ζήτησε να εξεταστεί και από ιατρό πραγματογνώμονα για τα προβλήματα υγείας που υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει.

«Τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική χρήση», υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος με τη σειρά του, υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική του χρήση και πως επισκέφτηκε το σπίτι στο Περιστέρι πραγματοποιώντας επίσκεψη στον τρίτο κατηγορούμενο ενόψει του επερχόμενου ταξιδιού του στο Αφγανιστάν όπου και θα συναντούσε τους γονείς του τελευταίου.

«Σκοπεύω να ταξιδέψω στο Αφγανιστάν. Στο σπίτι στο Περιστέρι βρέθηκα γιατί είχα πάει επίσκεψη στον τρίτο συγκατηγορούμενο. Τον συνάντησα επειδή θα πήγαινε στο Αφγανιστάν. Στο χωριό θα έβλεπα και τους γονείς του. Πήγα εκεί με το μετρό. Πήγα στις 10 το πρωί, έκατσα περίπου μισή ώρα και μόλις πήγα να βγω με έπιασαν. Από το Αφγανιστάν θα επέστρεφα σε ένα μήνα. Όταν θα επέστρεφα θα πήγαινα στην Σπάρτη να δουλέψω στις ελιές», λέει κατα την απολογία του και όπως λέει δεν γνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο.

Όσον αφορά την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε πάνω του, εκείνος υποστήριξε ότι την αγόρασε από την Ομόνοια για να κάνει ένα τσιγάρο. Μάλιστα ο ίδιος αποδίδει και λάθος ερμηνείες των αστυνομικών στα κακά του ελληνικά αφού όπως λέει ζει και εργάζεται μεν σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Κω αλλά τα ελληνικά του δεν είναι σε καλό επίπεδο.

Με τη σειρά του και ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος, όπως δηλώνει, μένει στο επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι, καθώς του έχει παραχωρήσει ένα δωμάτιο ο κύριος ενοικιαστής του διαμερίσματος με οικονομικό αντίτιμο. Όπως ισχυρίζεται ο τρίτος κατηγορούμενος δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά καθώς αυτά βρέθηκαν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και όχι στο δικό του.

«Δε γνωρίζω τίποτα γι αυτά που βρέθηκαν. Όλα βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο ενός άλλου Πακιστανού. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να μπουν στο δωμάτιο αυτό. Το δικό μου είναι το δεξιά δωμάτιο. Το μισό γραμμάριο κάνναβης που βρέθηκε στο δικό μου δωμάτιο το είχα για δική μου χρήση. Δεν κάνω άλλα ναρκωτικά εκτός από κάνναβη».

Όπως είπε στη συνέχεια γνώριζε τον δεύτερο κατηγορούμενο και είχε όντως επισκεφτεί το σπίτι του για μισή ώρα. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε δεν έχει στα χέρια του κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι νοικιάζει το δωμάτιο του σπιτιού αλλά υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος ενοικιαστής του σπιτιού νοικιάζει διάφορα δωμάτια και από άλλα σπίτια σε πολλούς μετανάστες.

Ο συνήγορος των τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Ζαχαρόπουλος του Ευαγγέλου, μιλώντας στο intronews.gr σημειώνει:

«Οι εντολείς μου δηλωνουν κατηγορηματικά αθωοι αναφορικα με την σχηματισθείσα δικογραφία, καθοσον δεν προκυπτει απο κανένα έγγραφο της δικογραφίας εξουσία διαθέσεως επι των εν λόγω ψυχοτρόπων ουσιών. Επρόκειτο για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται καθημερινά να βγάλουν τα προς το ζην, απασχολούμενοι ο ένας εξ αυτων στον χώρο της εστίασης στην Κω και οι άλλοι δυο σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, γεγονός που διέγνωσε και η πολύπειρη κυρία Ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση».