Η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021 ξεκινά αύριο Δευτέρα (8.5.2023) σε δεύτερο βαθμό, με τον καταδικασμένο συζυγοκτόνο να επιδιώκει να μειώσει την ποινή του και να «σπάσει» τα ισόβια.

Αυτό θα το κάνει προσκομίζοντας νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκανε λόγο και για στοιχεία ανατροπής που θα φέρουν μια «ορθότερη» αξιολόγηση των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«[Θα υπάρξουν] αρκετοί νέοι μάρτυρες και έγγραφα, [που] θα έχουν τα στοιχεία της ανατροπής σε αυτή την υπόθεση και νομίζω ότι θα γίνει και μία ορθότερη αξιολόγηση των συνθηκών που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα, σχετικά με το αδίκημα το οποίο διέπραξε. Θεωρεί ότι θα εκτιμηθούν καλύτερα οι καταστάσεις, σχετικά με το αν πράγματι τέλεσε το αδίκημα “εν βρασμώ ψυχικής ορμής” και αν έχει όλες τις προϋποθέσεις, σχετικά με το νόμο, για κάποια ευμενέστερη αντιμετώπιση», δηλώνει ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν και σε άλλα 1 χρόνια κάθειρξης, τα 10 εκ των οποίων αφορούν τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας από τα χέρια του ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια των Αρχών με την υποτιθέμενη εισβολή ληστών στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.