Ομόφωνα ένοχο στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και της θανάτωσης της σκυλίτσας Ρόξυ, αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης, κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο άνθρωπος που σόκαρε το πανελλήνιο, στέρησε τη ζωή από μια νέα κοπέλα, διέλυσε τρεις οικογένειες και άφησε ένα παιδάκι ορφανό, δεν παρουσιάστηκε ούτε σήμερα στο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν και να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπιση του αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου με τον εισαγγελέα να είναι κάθετα αντίθετος και να λέει ότι δεν θα πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.

Ο κ. Κούτρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι Μπάμπης και Καρολάιν είχαν αγοράσει ένα οικόπεδο με χρηματικό ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προερχόταν από την οικογένεια της Καρολάιν και μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου.

Επίσης υποστήριξε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του.

«Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου» ανέφερε ο κ. Κούτρας και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο. Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Οι ποινές

Τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές επέβαλε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Το δικαστήριο του επέβαλε την συνολική ποινή της ισόβιας κάθειρξης, των 11 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ στο συζυγοκτόνο, ρίχνοντας την αυλαία σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη και απασχόλησε όσο λίγες το Πανελλήνιο.