Με μητρώο επιλαχόντων προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να καλυφθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σύνολο των κονδυλίων, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», που προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον στους νέους από 25-39 ετών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του προγράμματος, μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα σε όσους κατάφεραν να εξασφαλίσουν προέγκριση αλλά έμειναν εκτός διαδικασίας γιατί καλύφθηκε το διαθέσιμο ποσό των κονδυλίων.

«Σπίτι μου»: Τι περιλαμβάνει η 2η φάση

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει διπλασιασμό των διαθέσιμων κονδυλίων. Για να γίνει αυτό, θα δημιουργηθεί ένα μητρώο και οι εν δυνάμει δανειολήπτες θα ονομαστούν «επιλαχόντες» και θα έχουν σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης αλλά και με το αν έχουν λάβει προέγκριση.

Όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση στην πρώτη φάση του προγράμματος «Σπίτι μου», δεν θα χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία. Μέχρι το τέλος Μαΐου, είχαν υποβληθεί 33.000 αιτήσεις με τις μισές να έχουν ήδη αξιολογηθεί. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, είχαν προεγκριθεί 11.400 δάνεια και είχαν εγκριθεί 2.729 δάνεια.