Ολοένα και πιο στριμωγμένη αισθάνεται η Ρωσία μετά τις γκρεμισμένες γέφυρες επικοινωνίας που έχε με την Δύση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Η δυτική οικονομία έχει αποκλείσει με κάθε τρόπο την Ρωσία, ασκώντας πιεστικές κυρώσεις. Προς τα που ψάχνει την σωτηρία της η Ρωσία; Προς Βραζιλία μεριά.

Σύμφωνα με έγγραφα που αλίευσε το Reuters, η Ρωσία ζητάει την οικονομική υποστήριξη της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και στην σύνοδο κορυφής G20. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov έγραψε στον Βραζιλιάνο ομόλογό του ζητώντας του «υποστήριξη για να αποτρέψουν πολιτικούς και οικονομικούς διαχωρισμούς στους παγκόσμιους οικονομικούς οργανισμούς και τα διεθνή φόρουμ».

«Οι Διεθνείς Οικονομικοί οργανισμοί σχεδιάζουν υπογείως να μας αποκόψουν» συνεχίζει. Το ρώσικο εμπόριο και οι οικονομικές συναλλαγές κάθε είδους της χώρας με την Δύση έχουν αποκοπεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

 Στο γράμμα δεν αναφέρεται ούτε σε μία λέξη στην Ουκρανία.

Ήδη, η στάση των Η.Π.Α., μεγάλου οικονομικού «παίκτη» είναι να μην συμμετάσχει στα επερχόμενα οικονομικά φόρουμ εάν συμπεριληφθεί η Ρωσία.

Βοήθεια στο πρόσωπο του Μπολσονάρου αναζητά ο Πούτιν. Ωστόσο, ο συντηρητικός Πρόεδρος της Βραζιλίας έχει διατηρήσει την ουδετερότητά του από την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Παρά το γεγονός πως λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, είχε επισκεφτεί την Μόσχα και είχε εκφράσει την φιλική του διάθεση προς την Ρωσία και τις πολιτικές της.

*Κεντρική φωτογραφία: Ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, Getty Images

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ιερουσαλήμ: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία – Πάνω από 150 οι τραυματίες

Πως μία χειρονομία του TikTok έσωσε γυναίκα, θύμα απαγωγής από τον πρώην της

Joe Biden, όλα καλά; Η χειραψία στον αέρα και τα λόγια στο κενό μετά από ομιλία