Υπό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική τη φωτιά που ξέσπασε στις 4:30 τα ξημερώματα στο γνωστό ιταλικό εστιατόριο Cavaliere, που στεγάζεται σε ισόγειο πολυτακοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη. 

Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκαν συνολικά πέντε άτομα από την πολυκατοικία. 

Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για να εξιχνιαστεί η υπόθεση, η οποία, όμως, διαβιβάστηκε στα χέρια του τμήματος Εκβιαστών, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναμειγνύεται κύκλωμα της νύχτας.

«Βλέπουν» εμπρησμό για τη φωτιά στο εστιατόριο

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, μετά και την μαρτυρία του 43χρονου εργαζόμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προκειμένου να δώσει κατάθεση. Όπως περιέγραψε ο εν λόγω υπάλληλος καθαριότητας, εμφανίστηκαν δύο-τρία άτομα, τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν εύφλεκτο υλικό ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει το τμήμα Εκβιαστών είναι ο λόγος που υπήρξε ο εμπρησμός, αν ήταν δηλαδή ζήτημα ασφάλειας του εστιατορίου ή προειδοποιητικό μήνυμα από τρίτους. 

Περισσότερο «φως» στην υπόθεση θα ρίξουν και οι κάμερες των διπλανών καταστημάτων, ούτως ώστε να αποσαφηνιστεί η διαδρομή των δραστών, και σε συνδυασμό με την μαρτυρία του εργαζομένου να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία. 

Είναι σημαντικό οι έρευνες να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, δηλαδή τον άνθρωπο που έβαλε τους δράστες να στήσουν το σκηνικό στο εστιατόριο και να προκαλέσουν την απόλυτη καταστροφή του εστιατορίου. 

Μάρα Δαρμουσλή: Η σύζυγος ενός εκ των ιδιοκτητών – «Ενημερώθηκε από τα δελτία για τη φωτιά»

Η σύζυγος ενός εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου που έγινε παρανάλωμα του πυρός, Μάρα Δαρμουσλή, γνωστή στην εγχώρια σόουμπιζ, σχολίασε πως η φωτιά ήταν τρομακτική.  Το εστιατόριο Cavaliere λειτουργούσε εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο και ένας εκ των συνιδιοκτητών ήταν ο γνωστός σεφ και σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, Βασίλης Τσατσάκης.

Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενημερώθηκε «από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές. Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00 γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος» και πρόσθεσε:

«Δεν είχαμε απειλές, ούτε μίση η οικογένεια μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει».

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εστιατόριο

«Στάχτη» έγινε το εστιατόριο, με την καταστροφή να είναι ολική. Το σημαντικό είναι πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η φωτιά δεν πέρασε στους άλλους ορόφους. Σημειώνεται πως στην επιχείρηση είναι μέτοχοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και σε άλλα πρότζεκτ εστίασης στη Νέα Σμύρνη.

Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη