Βελτιωμένη χωρίς όμως να έχει τεθεί υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Δάφνη Λακωνίας, όπου καίγονται από το μεσημέρι καλλιέργειες και δασική έκταση.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κατάσταση στην περιοχή του Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες  στην φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις σήμερα το μεσημέρι κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Σπάρτης και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέτωπο που ξεπερνά τα 4-5 χλμ. σε μήκος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, τόνισε πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Η φωτιά στην περιοχή “Μαντρίτσα” λόγω και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στη περιοχή έχει πάρει διαστάσεις. Επι τόπου επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κινητοποίηση υπάρχει και απο εθελοντικές ομάδες και τους ΟΤΑ.

Οι κάτοικοι οργανώνουν γραμμή άμυνας με μικρά υδροφόρα μηχανήματα στην κοινότητα Δαφνί, ενω επι τόπου βρίσκονται ήδη δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβετικής και του δήμου. Οι ζημιές έχουν περιοριστεί σε θαμνώδης και δασική περιοχή, χωρίς να έχει υποστεί ζημιά κάποια κατοικία.

Νωρίτερα αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης πραγματοποίησε στο παλαιό αερόδρομιο της Σπάρτης ελικόπτερο ERRICSON που συμμετέιχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.