Η τραγωδία στα Τέμπη, που προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης (28/02) μεταξύ ενός εμπορικού και ενός επιβατηγού, είναι πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, λοιπόν, ο βρετανικός «Guardian» κατέγραψε πλάνα με drone, τα οποία δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας και «κόβουν» την ανάσα.

Το δυστύχημα χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα, με την αιτία της σύγκρουσης να αποδίδεται, τουλάχιστον αρχικά, σε «ανθρώπινο λάθος». Τα δύο τρένα πιστεύεται ότι ταξίδευαν στην ίδια γραμμή για 2-3 χιλιόμετρα πριν συναντηθούν μετωπικά.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο σταθμάρχης που ήταν υπεύθυνος για τον σιδηρόδρομο στη Λάρισα, συνελήφθη. Τα τηλεοπτικά δίκτυα, μαλιστα δείχνουν τεράστιους γερανούς να απομακρύνουν τμήματα των λυγισμένων, καμένων βαγονιών, όπου η θερμοκρασία είχε ανέβει δραματικά, καθώς τα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων από το δυστύχημα στα Τέμπη

Οι άνθρωποι που επέζησαν από το δυστύχημα, περιέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές. Αρκετοί επιβάτες είχαν πεταχτεί από τα παράθυρα των βαγονιών του τρένου κατά την πρόσκρουση, άλλοι πάλεψαν να απελευθερωθούν αφού το τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε ένα χωράφι δίπλα στις ράγες κοντά σε ένα φαράγγι. Μάλιστα, η αμαξοστοιχία είχε μόλις βγει από μια σήραγγα όταν συνέβη η σύγκρουση.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια παράλογη τραγωδία», ανέφερε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προσθέτοντας: «Θρηνούμε κυρίως νέους ανθρώπους».