Δεν σταματούν οι εξελίξεις για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά τριών προσώπων για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

Η επιλογή εφέτη ανακριτή

Για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά απο την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Τα πρώτα 24ωρα του σταθμάρχη στις φυλακές Λάρισας

Ο 59χρονος σταθμάρχης βρίσκεται ήδη στις φυλακές Λαρίσης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για τα τραγικά λάθη που έκανε τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, στο ίδιο κελί μαζί με τον σταθμάρχη βρίσκονται άλλοι 3 ηλικιωμένοι κρατούμενοι, καθώς η διεύθυνση έκρινε πως έπρεπε να τον τοποθετήσει σε ήσυχο και ασφαλή χώρο για να αποτραπούν ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον του. Να σημειωθεί ότι ο μοιραίος σταθμάρχης πέρασε και από εξέταση ειδικού ψυχολόγου για να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζει προβλήματα.