Δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών από τις αμαξοστοιχίες στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τις τελευταίες μέρες ειδικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες για να απομακρύνουν βαγόνια και συντρίμμια αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο.

Ειδικότερα, τα δύο βαγόνια που δεν καταστράφηκαν, αποσύρθηκαν από το σημείο συρόμενα πάνω στις ράγες, ενώ για τα υπόλοιπα ήταν απαραίτητη η χρήση γερανού και φορτηγών κάτι που ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο. Τέλος, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται ήδη προς την περάτωσή τους οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία στα Τέμπη απολογήθηκε χθες ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών, αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.